tisdag 18 mars 2014

Elvasnåret

Dagens budord har varit "skaffa dig ett liv!" samtidigt som jag absolut inte kan upamma det fokus som behövs. Jag har bara bistert observerat att jag inte tagit mig längre ut än till brevlådan. Räkningar samt ointressant reklam. Sedan gillar jag bilder på iguanor på facebook, suckar över ytterligare en "när vi var unga"-grupp där folk postar gamla bilder och jag undrar vad gör jag där, varför utsätter jag mig. Vandrar vidare till några forum där jag (förstås) oombedd googlar saker åt folk som de skulle kunnat googla själva. Funderar en sekund på att höra av mig till en kompis och kanske ses, tröttnar innan jag har tänkt färdigt tanken. Tvättar lite. Tänker på andra hemmaprojekt som borde fixas, som att ställa undan vinterstövlar och kängor. Hittar inte på-knappen. Dricker kaffe. Bläddrar i tidningar. Ser dokumentär om Missing People. Känner mig oduglig som inte gör något vettigt, vilket man skulle kunna tro vore ett bra incitament till att göra något vettigt, men ack nej, kontentan blir bara att tankarna nystar ihop sig som inälvsmaskar i en osmaklig röra.

Men men. Jag är inte uttänkt farlig, eller impulsivt farlig, det här är en annan division, mer disktrasor och slut på mjölk. Tror det blir bättre när medicinförändringarna är klara.

Har skrivit detta medan jag väntat på att klockan ska masa sig fram till rätt tidpunkt för sömn. Det får jag ge mig själv cred för, jag har skaffat regelbundna vanor.

6 kommentarer:

 1. Medicinförändringar kan ju ställa till det...... och du - hoppas det ordnar upp sig med dina tankar.........det där lät för hemskt ;) .....
  Ibland är livet jobbigt av den anledningen att man inte får något gjort och känner sig som världens lataste och meningslösaste - men jag behöver inte säga att det är sjukdomen....... den förbannade sjukdomen! Detta ok att bära genom vått och torrt. Det är orättvist, ack så orättvist. Så ibland vill man bara lägga sig och sova bort tillvaron...... Men i morgon är en annan dag! Och hoppeligen bär den ljusglimtar och bra mående med sig.
  kram i natten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Edgar Allan Poe vid mycket unga år, jag tror det skruvade till min hjärna ;)

   Sover 8 timmar per natt utan uppvaknanden. Så länge jag sover brukar inget riktigt besvärligt hända. Ska ut i stora världen en stund idag, och se till att få några praktiska saker gjorda som att betala räkningar. Brukar kännas bättre bara jag gör åtminstone en vettig sak.

   Kram!

   Radera
 2. Man får anpassa ribban efter sin förmåga.
  Säger jag. Haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättebra på att tala om för andra människor hur de ska leva :D

   Radera
 3. Det finns lite för mycket måsten. Du skriver att du är bra på att tala om hur andra ska leva och det tror jag vi är många som är. Men finns det nån som orkar leva upp till alla dessa måsten om vad vi borde göra och hur vi ska vara.
  En bamsekram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara några tjuriga dagar, det går över. ;)
   Och det är sällan någon går runt och inspekterar varenda grej man gjort under dagen, så det är en själv som tycker och tänker.

   Kram!

   Radera