lördag 22 mars 2014

Spökröster

Jag var redo att somna vid 23, skulle "bara kolla en grej" på nätet, och plötsligt var klockan midnatt och jag hade huvudet fullt igen, fullsatt av människor och händelser. Vem som levde och vem som var död, vem som fått framskriden cancer men mirakulöst klarat sig, och hur var det egentligen med händelserna 2002, foton på personer jag träffat, tankar på personer jag känt men inte kan prata med, och jag känner att vi inte är gjorda för att ha så många människor bosatta i våra tankar, inte ens när många av dem bara är nätalias, men ändå anstränger jag mig för att minnas, sortera in. En gång hängde jag upp semesterskylten, och trodde säkert att det var permanent, men - kanske för att den världen inte var så tight integrerad med "vanligheten" - det gamla knackar på och vill in, existerar som en spökvärld. Och jag upptäcker att en del inte verkar ha tagit semester på ett decennium. Min nyfikenhet kör slut på mig, antagligen för att den är så invirad i känslor.

Gick upp vid 8 som vanligt, tog mediciner, en macka och kaffe. Återvände genast till sängen och vaknade vid 12.

Kollar mejlen och ett par andra av mina spökvärldar gör sig påminda.

Nu tror jag inte att jag är det minsta unik som har hunnit umgås i olika kretsar, det är väl snarast normalt. Det är mer att jag inte kan värja mig mot vissa känslor (och nej, jag har inte googlat mina ex, det här är andra saker).

Har vinkat iväg Mannen som skulle jobba, måste bara sätta mig själv i rörelse.

8 kommentarer:

 1. Ibland är hjärnan fullproppad med tankar om saker och ting som hänt och händer...... jag vet inte riktigt hur man ska hantera det - det är väl det där med att prata/skriva eller i annan form uttrycka det man upplever...... så att det liksom lyfts inifrån till ut....... det funkade hyfsat för mig en period när jag hade det så.
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen får lyssna på en del, stackarn. En aning skriver jag ju här men mycket kan jag inte riktigt dela med andra än de som har samma bakgrund, fast när jag reggade mig på ett forum och fick sådär tio svar på mitt första inlägg så fixade jag det inte, har inte skrivit där mer. Kanske får skriva för byrålådan, om jag kan.

   Kram!

   Radera
 2. Lätt hänt att bara bli kvar i det man borde avsluta när den sena timmen kallar. Tänkte lägga mig tidigt i går kväll, det började en film jag ville se så klockan hann bli halv tre innan jag kom i säng. Jag som annars inte brukar kolla filmer så ofta, den var helt klart värt att sitta uppe för.

  Hoppas du får en härlig söndag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bor en Alfons Åberg i oss alla ;)

   Kram!

   Radera
 3. Kan bli likadan ibland och gå tillbaka. Ibland blir det bra och ibland käns det inte alls bra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker fortfarande få ett grepp på situationen. Är ovanligt att så många olika spöken vaknar samtidigt. Vet att jag själv måste sätta gränser men har lite svårt med det...

   Kram!

   Radera
 4. Jag fastnar ofta men har blivit duktigare. Har dock ett par spöken som inte vill ge sig. Det känns som om jag inte är klar med dem och del kan jag inte bli klar med heller då inte finns. Ger mig själv dataförbud och "drogar" ner mig för natten när det snurrar för mycket.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta kvällar har jag ändå lyckats med att köra mig själv i säng i hyfsad tid, så jag har sovit som jag ska, viktigt!

   Kram!

   Radera