tisdag 7 maj 2013

Uppiggande

När jag kom till Syster C igår såg hon på mig att jag var lite dämpad. Snack hit och dit om varför, men jag kom inte fram till något konkret.

Efteråt åkte jag och Mannen på en liten naturutflykt i närområdet. Väl hemkomna igen drack jag rosévin och åt getost och tittade av och till på ishockey när jag inte kramade Mannen i soffan, och vips så mådde jag bra igen. Välmåendet sitter fortfarande i nästa morgon. Skönt.

Nä idag får jag allt röja upp lite här, en kompis kommer över en sväng ikväll. En av alla dessa trevliga människor jag "plockat upp" på nätet. Jag skulle allt ha haft det trist om jag inte kunnat lära känna folk på det sättet. Jag jobbar inte, är inte med i någon förening, går inte på krogen. Då får man hitta andra vägar. För mig nätet, och i två specialfall personer jag delat rum med på psyk... Har flyttat mycket så några riktigt gamla barndomsvänner har jag inte kontakt med, och ärligt talat har jag lite svårt att söka upp någon för att det känns jobbigt att berätta hur livet blev. Är lite lättare med nya kontakter där förutsättningarna är givna från början. Nya och nya - träffade Mannen via nätet för femton år sedan, och vissa vänner har hängt med nästan lika länge. Så jag är glad att möjligheten finns.

6 kommentarer:

 1. Ja, internetvänner är guld! Både dem man träffar på riktigt till sist, och dem man "bara" har kontakt med via nätet.

  Hoppas du får en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att ha kontakt på nätet är inte så bara egentligen.

   Tack, dagen har varit riktigt behaglig :)

   Radera
 2. Håller fullkomligt med Silverglitter. Ser framemot den dagen då jag kan träffa några som man delar så mycket tankar och känslor med här på nätet.

  Kramar på dig denna soliga dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen speciellt när man träffar någon man lärt känna på nätet, man är nya för varandra men ändå börjar man inte från noll.

   En "tråkig" sak är att sedan jag vant mig vid att dela djupare tankar blir jag lätt uttråkad när det är för mycket ytligt socialt spel hos folk man stöter på. Jag vill höra om riktiga saker!

   Kram!

   Radera
 3. Härligt! Det spelar ingen roll hus man träffas bara man gillar umgänget. Kul med nya vänner tycker jag.
  Sov så gott!

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tar jag ett steg tillbaka och blir bara glad över tanken på alla fina människor som faktiskt finns i vår knepiga värld :)

   Radera