lördag 25 maj 2013

Kunskapsfragment

Gäsp. Lite segt att dra sig upp vid åtta även om jag var i säng strax före midnatt och inte drack någon alkohol. Det kostar på med sällskapsliv, fast det får det vara värt, vi hade det väldigt trevligt igår kväll. Jag blir så glad när jag träffar på fina människor som ger mig hopp om mänskligheten.

Får väl se hur det blir med festen ikväll. Kanske åker jag dit men åker hem tidigt. Sedan blir söndagen garanterat en heldag i min grotta - sovrummet.

Tänker på gravänderna vi såg komma flygandes häromdagen. Att jag kände igen dem på långt håll även om jag först inte mindes namnet. Det mesta av det jag en gång pluggade har jag glömt, men då och då poppar någonting upp. Som telomerer, idag i sammanhanget Längre telomerer efter behandling med litium. En trodde väl inte direkt att biologiutbildningen mest skulle bli en förberedande patientkurs, haha. Hjälpa en att klara av att traggla sig igenom Fass. Jag går oftast inte runt och grämer mig så mycket över saker i mitt förgångna, men att jag aldrig pluggade färdigt sticker i hjärtat.Hursomhelst, en utbildning är ingen garanti för någon lycka. Nästan ingenting kan försäkra oss det liv vi helst vill ha, utan vi skapar allt eftersom vi går framåt, bygger av stickor och strån och lär oss förhoppningsvis ett och annat på vägen. Jag ska träna lite på tacksamhet idag.

10 kommentarer:

 1. Jag tror att du har lärt dig mycket på vägen. Inte minst om dig själv. Och att du klarar av att gå framåt, det är starkt!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina fina ord.

   Kram!

   Radera
 2. Tränar på tacksamhet varje dag, är inte så lätt dock.
  Jag tror du har lärt dig mycket under resans gång.

  Ha så kul ikväll!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte är det lätt att gå och vara tacksam precis jämt, och man kan faktiskt ha ett och annat som legitimt kan klagas på. Ibland är det ändå kul att försöka styra sina tankar åt det positiva, även om det bara går en kort stund.

   Tack!
   Kram!

   Radera
 3. Vad läste du för något?? Läste själv kandidat program i biologi men fick hoppa av för att jag inte kunde sova =(

  Kommer dock att tenta av allt när jag känner för att jag klarar av det.

  Ha en fin dag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och studier, suck! Går jättebra några månader och sedan poff, en depression. Jag hade ju heller inga mediciner på den tiden. Började läsa till civilingenjör men det la jag ner omgående. Sedan blev det magisterprogrammet i biologi, fast efter drygt ett år låste sig allt. Som jag funkade då så tänkte jag att jag behövde något ännu mer krävande (fast jag knappt fungerade) och växlade över till läkarprogrammet, åh alla ironiers moder. Det var jäkligt kul ibland men slutade på dårhuset.

   Nu är jag för gammal, även bortsett från att jag har svårt att koncentrera mig längre stunder och inte tål stress så kan jag inte få studiemedel. Så var det med det.

   Hoppas du kommer att tenta av ditt, ingen idé att låta tiden löpa oändligt.

   Ha det fint själv!

   Radera
  2. Hamnade nästan också på ett dårhus första gången jag läste... Sov så dåligt att jag inte minns det mesta av vad som hände då men tydligen så gjorde jag helt vansinniga saker... Andra gången slutade det med någon helvetes magsår eller vad det nu var... Det brändes så starkt i magen att jag kryp på golvet från smärtan =/
   Tog mig nästan 5 år innan jag vågade att flytta på eget igen.
   Fast nu har jag ett bra jobb även om den är tidsbegränsad och jag börjar å känna mig redo för att försöka engång till å läsa något- kanske om 1-2 år =)

   Radera
  3. Schysst att du har ett bra jobb, det stärker upp en. Låter som en bra idé att börja läsa igen, kanske är du redo nu på ett annat sätt. Lycka till! :)

   Radera
 4. Ibland är man starkare än man tror i sin svaghet. Du skriver så tänkvärda ord. Tack!

  Kram

  SvaraRadera