söndag 12 maj 2013

Hushållsbestyr

Jag diskar, lite i taget, nytt varmt vatten mellan varven. Mannen har somnat till på soffan framför ishockeyn, han var nog uppe hela natten. Husets herre sover och kvinnan sliter i köket (- säg inget men det är nog Mannen som diskar mest i vårt hem). Medan jag pausar lyssnar jag på musik, det gör jag egentligen bara i perioder, och mer hemma än på bussar och tåg (jag bryr mig inte ens om att betala för att ha Spotify i mobilen).

Fin promenad idag. Naturen visar upp sig som en fotomodell. Den här vinkeln - nej den här, den här! Alla dessa överdådigt fast samtidigt gracilt blommande prunus-arter. Maskrosgäng som inte backar för något. En rödstjärt satt blick still i en buske, så stilla att jag först trodde det var en plastförpackning som slängts dit, men precis när jag kopplade och vinkade till Mannen drog den.

Lite pizza på det, jag åt en fjärdedels, insåg just att jag bara tycker att det är halvgott. Imorgon blir det matlagning.

Jaha, nu vill visst min mobil bli uppdaterad. Det är alltid något pyssel med elektroniken.

6 kommentarer:

 1. "Husets herre sover och kvinnan sliter i köket"

  XD Du lär få en helvetes massa militanta feminister efter dig nu =) Dom ska ju alltid överdriva... Och då menar jag dom extrema feminister =) Själv är jag för rättvisa så mycket det bara går =) Jag är lika lite feminist som dom flesta andra som skyltar med att dom är feminister fast dom inte har ägnat mer än 5 minuter åt saken i hela sitt liv... Jag tycker att jämställdhet är en bra ide =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt enkelt riktigt bra för förhållandet om inte den ena eller den andra känner sig utnyttjad, man blir bättre vänner då. Sedan exakt hur man delar upp saker är ju individuellt, huvudsaken att det känns bra. Nästa gång sover jag på soffan ;)

   Radera
 2. Jag vill också få diskat. Min dotter sa till mig att all min disk berodde på att jag diskade allt för sällan. Hmmmm......jag har ju så mycket annat för mig!

  Våren den rusar på och jag hinner inte med .-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen man kan väl inte prioritera disken! Den går ändå ingenstans. ;)

   Sant att våren snarare är försommar nu. Det är den bästa tiden. Att veta att det är flera månaders värme kvar.

   Kram!

   Radera
 3. Visst är det vackert ute nu. Jag sa för några år sen att jag aldrig skulle skaffa en diskmaskin. Men.....så renoverade vi köket och nu så har vi en som jag använder dagligen. men visst blir det en del som måste handdiskas ändå förstås. Annars så gillar L. att diska faktiskt. Ha det så gott. Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt med folk som gillar att diska! :)

   Ha en bra kväll
   Kram!

   Radera