torsdag 23 maj 2013

Fruktsallad

Lite blek sol ute och jag har sovit. Frukostmackan smakade sågspån, men det kanske var för att det var en "hälsosam" sort, fast jag är sugen på fruktsallad.


Idag är det psykkurs. Skulle handla om slutenvård. Känns lite sådär. Jag vet inte hur många gånger jag har varit inlagd - 20? Det är inte så jättekul att bli påmind om det, även om det på ett sätt är nyttigt att tänka på hur jobbigt det är så kanske jag gör det jag ska för att inte hamna där igen...

Äh, skit samma, jag klär mig snyggt och går dit och hejar på folk, sedan kan jag drömma mig bort till ljusare scenarion.

Jag känner mig inte riktigt upplagd för att ge mig ut och resa, senaste resan till Norrland sitter kvar i kroppen. Men jag ska se om jag kan lura ner någon av sönerna en helg. Vi skulle kunna åka till konstmuseet Louisiana, det är himla trevligt och nära. 

Eureka, jag har ju ett paket mango och hallon i frysen!

6 kommentarer:

 1. Slutenvård är verkligen ett tungt ämne. Hoppas att det inte tar musten ur dig.

  Så hur fungerar det? Får ni ett ämne i förväg som ni ska diskutera, eller är det någon som föreläser?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först är det föreläsning i 45 minuter, sedan fikapaus, därefter diskussion i grupp, patienter för sig och anhöriga för sig. Men vi kan prata om vad vi vill i gruppdiskussionen, måste inte röra dagens ämne. En sjuksköterska resp. kurator finns med som diskussionsledare men det är vi som lyfter ämnena.

   Kram!

   Radera
 2. Hur var kursen idag?
  Nåt intressant ämne som diskuterades?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick framfört en hel del synpunkter baserade på vår sammanlagda erfarenhet av inläggningar. Om sånt som kontinuitet i kontakterna, bättre information om behandlingar, mer samarbete med närstående, ordentligt informationsflöde mellan sluten- och öppenvården. Med mera. En del av kursens syfte är att ge feedback till vården. I gruppdiskussionen tog vi upp lite personliga bekymmer som trötthet och stress som många lider av.

   Kram!

   Radera
 3. Klokt att du gick dit även om du bara spanade in lite folk. Härligt men hallon och mango. Ha nu en fin Fredag i morrn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde förstås inte hålla käften, det kan jag aldrig. ;) Frusen frukt är suveränt att ha hemma.

   Ha dig en riktigt skön fredag själv!

   Radera