fredag 8 mars 2013

Ytligism

Är vaken i vargtimman efter en faktiskt god natts sömn, då jag gick och lade mig extremt tidigt. Bra att vara vaken, jag skulle ändå upp för att träffa en kompis vid 9. Jo, idag känns det rätt okej att vara social.

Jag tillåter mig frivola nöjen som kaffe mitt i natten. Lite av brödet jag bakade igår med nötter, mandlar, frön och russin. På det en lyckad date med vågen, två smörpaket smälter bort varje månad utan späkning, kom i ett par gamla jeans igår, och jag är inte i första hand stolt för jag har inte jobbat särskilt mycket för det, utan förundrad. Det skär sig mot min självbild som odisciplinerad. Men en misstanke finns om att det hänger ihop med den nuvarande uppsättningen kemikalier, att hungern helt enkelt inte känns så befallande som den gjorde då jag åt upp mig alla kilona. Och då är det ju enklare. Jag är långt ifrån "smal" med alldagligt mått mätt, men att komma i vanliga klädstorlekar gör mycket för min tillfredsställelse. Jag är verkligen inte immun för omvärldens ideal. Tack och lov ändå att jag är gammal och inte förväntas se perfekt ut, det följer en viss frihet med åren. Å andra sidan - med åren blir man ändå tvungen att tänka lite på saken av rent hälsomässiga skäl, risken för diabetes och hjärtsjukdomar och annat elände. Vara trist realist.


6 kommentarer:

 1. Brödet låter jättegott! :)

  Och vad bra att du inte svälter dig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brödet är mums! :)

   Och tack och lov har jag aldrig fastnat för att svälta mig, det är jag glad för.

   Radera
 2. Om jag får lov att säga det: Jag tycker du är snygg! Men jag förstår att det kan kännas bra att komma i vissa storlekar, etc. Och det bästa är ju att trivas med sig själv!

  Hoppas att du får en fin dag med fika och annat.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var snällt sagt. Jag är ändå hyfsat bekväm med mitt utseende, måste ju inte se ut som en 18-åring utan det får lov att märkas att det har gått några år. Lite av den allmänna svensson-viktnojan har jag och jag vill helst inte bli fet igen, men det känns inte som om universum roterar runt just den frågan. (Sedan är det ärren då, det är lite störande, fast jag har inte fullt så mycket ångest angående dem nu, börjar vänja mig vid att de finns där.)

   Vet inte om det blir någon fika idag, däremot en field trip till en lokal liten håla där min kompis råkar ha sin frisör, så kan vi uppdatera under resan.

   Kram!

   Radera
 3. Immun är man inte mot ideal och normer även om man kan förändra sitt förhållningssätt till dom bättre ju äldre man blir, känns det som. Hoppas att du får en bra, social dag och en skön fredag, kram Milla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, helt immun blir man kanske aldrig. Vi är trots allt flockdjur. Men som du säger, det lättar lite med tiden. Dagen har varit lagom hittills, jag är på rätt lagom humör.

   Kram!

   Radera