tisdag 5 mars 2013

Skokartong

Vaknar efter fyra timmar och känner mig rejält uppiggad. Första impulsen är att röja bland skorna, men de finns på tre ställen i lägenheten och mitt i alltihop sover Mannen i ett rum utan dörr, min önskan att visa hänsyn tar (tack och lov) över.

Min nästa impuls är att skita i Syster C idag (till en kostnad av 400 kr straffavgift) och åka till Malmö och gå på Moderna museet - mina lustar är högst dekadenta. ;)

Fast i botten känner jag mig riktigt sliten. Det kan vara kul till en viss gräns med svängarna men nu har det varit för mycket på kort tid, en sinuskurva var tredje vecka eller något sådant. Även om skadorna varit begränsade. Ja, det är nästan så jag skulle kunna tänka mig en medicinjustering... kanske. En månad till nästa läkartid så det får väl vänta.

Någon annan i grannskapet är vaken, jag hör det slamra i en brevlåda. En papperstidning, oj så länge sedan det är jag prenumererade på en sådan. Det blir så mycket papper att bära ut till återvinningen. Tycker det blir mycket papper ändå, trots att vi tackar nej till direktreklam. Äh, jag ska inte klaga, vi har bara några steg bort till soprummet med behållare för det vanligaste som ska sorteras, så det är inget jättejobb att återvinna.

Var var jag någonstans? Galenskap och kemikalier och annat nonsens. Jag har druckit upp mitt kaffe och vet inte om jag vill ha mer nu på en gång. Tur att jag inte har en kaffebryggare, då skulle jag pimpla i mig hela tiden. Nu gör jag presskaffe, långsamt, en kopp i taget, lite mer tid för reflektion.

Nä, jag ska sätta på lite musik och låtsas som det regnar.


6 kommentarer:

 1. Vet ju inte hur långt från Malmö du bor, eller hur olämpligt/lämpligt det är för dig att åka dit överhuvudtaget, men utställningen är sevärd. Men jag tycker nog att du ska träffa syster C istället (verkar både billigare och vettigare ;))!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bor inom acceptabelt pendlingsavstånd, det är ingen jättegrej att ta sig dit men ändå en utflykt. Fast som du säger ska jag nog prioritera Syster C, diskutera senaste tidens utveckling, och jag har inte råd att göra något annat. ;)

   Kram!

   Radera
 2. God morgon, låter sunt att bibehålla den ursprungliga planen kanske men ack s lockande att göra annat :) Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. En får barnvakta sig själv som en liten unge. ;)

   Kram!

   Radera
 3. Det verkar svänga rejält för dig. Inte undra på att du blir sliten. Men varför får du betala 400 spänn i straffavgift om du inte går till Syster C? Här får en bara betala patientavgiften, och den brukar ligga på 100 spänn till sköterskor. Dessutom kan en avboka samma dag... Men nu svamlar jag. Jag önskar dig en fin dag, oavsett vad du bestämmer dig för att göra.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kostar besök till sköterskor 200, och om du inte avbokar senast 24 timmar före så kostar det dubbel avgift. Hårda bud.

   Nu är det väl oavsett så att det är lika bra att jag träffar henne idag och stämmer av. Även om det inte känns så lockande att kliva in i psykhuset. Jaja, det är bara en halvtimme av min tid.

   Tack och kram!

   Radera