söndag 31 mars 2013

Omskapad

Har åkt tåg i natt med en tveksam biljett. Ibland är det rätt skönt att vakna.

Lugnaste lugna påskafton, bara jag och Mannen som äter Jansson och lax och ser på film. Vi har precis sett säsong ett av The Walking Dead, jag tycker det är kul att jag lurat Mannen att se på en zombieserie. Kanske inte så gult och fluffigt förstås.

Det blir fortsatt lugn idag. Imorgon är det en födelsedag i familjen som ska firas med lite släktingar (inte min!) Jag tror det går bra. Känner mig avspänd.

Har tagit tillbaka kreditkorten som jag lämnade ifrån mig när det svajade mycket för några veckor sedan. Nu kan jag styra mig.

Korta stunder kan jag sakna känslan av att vara lagom uppe i varv och tycka allt är så vackert och värt entusiasm. Rastlösheten och de tvångsmässiga tankarna saknar jag väl mindre. Men i stort sett är jag nöjd med att vara samlad i gråzonen, det är vilsamt. Känslorna är ändå inte utplånade, bara inte lika extremt uppumpade. Och jag har inte varit uttalat suicidal på fyra månader, och då var det bara en väldigt kort dipp. Det känns tryggare när man inte är jagad av en galen mördare (även om det råkar vara en själv ;))

Dessutom en känsla av att vara färdig med självskadandet, det är väl ett halvår sedan sist, men mer viktigt än själva tiden: det är en period då jag knappt har kämpat med det. Jag kan tänka att jag ska bete mig civiliserat mot mig själv. Jag kan låta bli, inte som en eftergift till omgivningen utan för att jag inte har någon stark drivkraft att göra mig illa nu. Lite opraktiskt med alla ärr, men det får jag jobba runt. Jag skulle aldrig lova någon att jag aldrig gör något destruktivt igen, det skulle vara korkat med tanke på hur starka krafter det rör sig om och saker kan förändras. Just nu är det lugnt, bra så.4 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du befinner dig i ett neutralt läge och kan vila i det, även när det gäller saker som självskadande. Även om det inte varar för alltid (för vem kan förutsäga framtiden?) så är det alltid bra med andningspauser och tid att bara vara.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en lättnad att inte ständigt vara i kris. När jag tänker på hur det var för några år sedan... nä, sån skit orkar jag bara inte med.

   Kram!

   Radera
 2. Hej. Tolkar det som att du mår rätt så okej. Det gör mig glad. Vill nu bara önska dig en fin avslutning på Påsken och en fin vecka. Kramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha och ha det så fint i Barcelona! :)

   Radera