tisdag 12 mars 2013

Lugnet

Det är så lugnt och tyst i huvudet. Samtal med Syster C idag och hon sa att hon sällan sett mig så avslappnad. Kanske är det bara ett sammanträffande, kanske är det litiumhöjningen. Det visar sig med tiden.

Dagens enda trista punkt var att min läkare tydligen ska sluta i april. Nu har jag inte hunnit binda mig särskilt hårt just till honom, har bara träffat honom två gånger, men det är ändå mindre kul att behöva träffa någon ny stjärna nu igen. Eller ja, egentligen känns det mest opraktiskt och långrandigt att behöva dra allt igen.

I övrigt har jag hängt lite i soffan med Mannen, skrattat åt överdramatiska jägare i Alaska och skrattat än mer åt en svensk 1940-talsfilm. Lite dator nu, men jag känner inte att jag har så mycket att säga idag. Överhuvudtaget känns det inte så pressat som det kan göra på olika sätt vare sig jag är upp eller ner, ingen tvångsmässig kommunikation, inget letande av information, ingen shopping, inte ens musiklyssnande. Det låter gruvligt trist men det känns som en vilopaus.

Tänker på meningen med livet. ;) Med åren får jag mindre och mindre behov av mening, i betydelsen avsikt eller plan. Det jobbiga som hänt - det spelar ingen roll om det inte finns någon vits med det, jag kan leva med att det är som det är. Bitterheten sjunker undan och jag kan vara nöjd med att det trots omständigheterna gått ganska bra på många sätt. Är det den berömda acceptansen?

6 kommentarer:

 1. Jag är glad att du mår så lugnt. Du förtjänar lugn, både i kroppen och huvudet.

  Jag funderar också vad meningen med livet. Men jag har uppenbarligen inte kommit lika långt som du. Jag söker fortfarande en väg att gå ur den är labyrinten och storskogen, och jag söker efter den heliga graal. Men jag har åtminstone lärt mig en sak - att klyschor är sanna, åtminstone till en viss del. Så den där längtan efter meningen med livet är ett livslångt sökande, och vägen dit är viktigare än målet.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag har hunnit långt, vem vet? Det är bekvämare än att vara ångestdriven men det kanske är en återvändsgränd? Om jag någonsin får ett facit vete tusan, så jag sätter inte allt mitt hopp till att få Svaret. Det enda jag hittar är att släppa in lite kaos och flyta med. Säkert kommer jag att dö mitt bland alla frågor, big deal. :)

   Kram!

   Radera
 2. Hej. Ett tag sen jag hälsade på här hos dig. Men så glad jag blir då du verkar må rätt så bra just nu. Hoppas att det fortsätter så. Kramen på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra då att du tittar in just nu när allt är väl. :)

   Kram!

   Radera
 3. Du är bra och du är stark S. Snart är det vååååår :) Ljus, blommor, natur som lever ännu mer. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära du. Ja, nu har vi tagit oss igenom den mörka tiden, det är snart vårdagjämning. :)

   Kram!

   Radera