onsdag 28 november 2012

Dödskul

Det känns som tusen år sedan jag senast satt vid datorn, fast det bara är ett dygn...

Mannen och jag åkte till Malmö igår och tittade på den egyptiska utställningen, Tutankhamuns grav. De verkliga gravföremålen får inte föras ut ur Egypten, men de hade gjort fina kopior av allt. Kul om man är historiskt intresserad eller bara vill frossa i guld. (Jag skulle vilja ha en liten vakande Anubis på min kista.)

Var totalt hjärndöd efteråt, förstås, efter alla intryck. Åt en hamburgare för första gången på evigheter, den låg som en sten i magen, det får gärna dröja tre månader till nästa gång.

Jag är osedvanligt ointresserad av shopping just nu. Det är det där med julklappar förstås, men det blir bara till ungarna, och (kan jag säga eftersom de inte läser här) där har jag tänkt ta med den yngste på klädshopping och den äldste får bidrag till en schysst middag i Tokyo. Bekymmersfritt. Ser fram emot julen, vi brukar ha det så mysigt. Ser fram emot kommande helg också. Vi ska baka lussekatter och ha glöggparty med salta tillbehör efter tips från gomorron-tv.

Det är rätt lugnt nu, inga toppar och dalar. Lite tror jag för att jag sover så gott och mycket sedan det senaste tillägget till medicinlistan. Sömn är vitlök för svängningarna. Fast spänd är jag mest hela tiden, kramp i magen, spända muskler. Försöker ta mig igenom en bok om ångest som jag lånat av Syster C, kbt-inriktad. Tycker det är svårt att tillämpa det, behöver nog en person som leder vägen i så fall. Spänningen släpper bara i uppåtperioderna, är det konstigt att man längtar efter dem ibland..?

Syster C skulle försöka få till att vi kunde träffas tillsammans med Dr R och diskutera läget. Jag hoppas att det blir av. Funderar fortfarande över alltihop. Men Syster C verkade förvånad över att jag inte skulle vara bipolär, säger att hon ser skillnader på mig i mimik, klädsel o.s.v. Nåja.

Flera grannar har små svenska eller skånska flaggor på huset, men en granne hänger ut gigantiska fotbollslagsflaggor när det är match. Ser lite kul ut. Jag roas av människor med starka intressen, leve nördarna av allsköns slag!

8 kommentarer:

  1. Glöggmys låter trevligt :) Hoppas dagen din blir en bra en :) Kram

    SvaraRadera
  2. Min man är en sån man. Med flagga på foboll och hockeylaget. En nörd!!!
    Glad att läsa om det balanserade tillståndet du verkar befinna dig i! Gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ta vara på nördmannen! :)
      Tack. Det är rätt skönt att andas ett slag.

      Radera
  3. Glögg låter lysande tycker jag!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara druckit glögg med russin, mandel och pepparkakor till (fegis). Ska bli kul att testa chips med wasabicreme.

      Kram!

      Radera
  4. det var ju tur att det inte var gastkramande gravallvarligt så man blev helt likgiltig. att det var som du skrev dödskul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha. Jag har dessutom en skatas förkärlek för saker som glittrar och glimmar så jag var i mitt esse.

      Radera