torsdag 8 november 2012

IQ?

"Spännande" möte med dr Knäppgök. Först ville han tala med Mannen i enrum. Efter vad Mannen berättade efteråt handlade det mest om huruvida jag verkligen är bipolär, och dr Knäppgök insisterade på att hela tiden styra konversationen för att få de svar han ville ha. Sedan fick jag komma in, redovisa min lista på 20 personliga egenskaper, höra att jag inte är bipolär och är för intelligent för att behöva psykvård. Lite djupsinnigheter om IQ och EQ och Maslow och som jag tolkade det behöver jag terapi (Har bara gått tio år i psykodynamisk terapi innan). Mannen sade också att han sagt att jag behövde en terapeut som var smartare än jag.

Förutom att totalt veta bäst så var han åtminstone inte uttalat oförskämd idag. Bra att ha Mannen med.

Jag ville skriva ut mig på studs, men han insisterade på att jag bara tar permission och kommer tillbaka imorgon för ytterligare ett samtal. Suck.

9 kommentarer:

  1. När jag läser ditt inlägg så kan jag inte låta bli att tänka på en egen upplevelse för några år sedan.
    Jag låg inlagd på psyk och hade samtal med en manlig läkare. Han påstod att jag var för intelligent för att ta livet av mig.
    Ett halvår senare tog HAN livet av sig genom att gasa ihjäl sig i garaget. Uppenbarligen var jag då mer intelligent än honom. Så Dr knäppgöks kommentar säger nog en del om honom själv =)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj vilken historia!!

      Jag tycker verkligen att hans kommentar var oförskämd mot de många smarta människor jag har träffat innanför psykets väggar... ofta smartare än personalen.

      Kram!

      Radera
  2. Intressant. För intelligent för att vara sjuk eller må dåligt. Det var bland det galnaste jag hört. Hur mår han doktorn? Bra att du har mannen med dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är skönt att ha Mannen på sin sida. Han tyckte doktorn verkar helskum.

      Radera
    2. Ja det är skönt att ha Mannen vid sin sida. Han tycker också att doktorn verkar helskum.

      Radera
  3. Hur ser korrelationen ut mellan att vara sjuk och att vara intelligent? Jo dessa parametrar är oavhängiga av varandra..... beror inte på varandra. JÄVLAR vilken skum läkare du har! Helt klart stark otrygghetskänsla som växer ur den relationen.... tänker jag. Jävla doktor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lär aldrig behöva träffa honom igen efter imorgon, han skulle bara jobba där denna veckan. Det som egentligen bekymrar mig är om han skriver en massa nonsens i journalen... :(

      Radera
  4. det kan man lugnt kalla han för: dr knäppgök!
    Finns människor som är väldigt knepiga och träffat några sj inom vården. Många av dem har bara varit tillfälliga och det förklarar nog sin sak.

    Tänker på dig.
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mystisk var han verkligen, men det blev ju något intressant ut av det hela till slut. Livet är väldigt underligt.

      Tack snällaste du.
      Kram!

      Radera