söndag 18 november 2012

Tidsbestämt

Min tidsuppfattning är lite skev. Oftast brukar det vara åt hållet att jag vaknar mitt i natten och tror att det är morgon, men nu vaknar jag på morgonen och tror att det är mitt i natten. Ett ögonblick av total desorientering innan jag tryckt på mobilen och fått facit.

Tänk att kunna vänta utan att haka upp sig, att säga "det där hör till morgondagen" och låta det stanna där. Jag bekymrar mig. För stort och smått. Har inte träffat Syster C på tre veckor, jag var inlagd, hon var sjuk. Hoppas hon är frisk och hör av sig denna vecka. Jag behöver prata med någon vårdperson. Men det är bara att vänta och se, vänta och se.

Och så ett födelsedagsfirande i släkten nästa helg. Jag tänker gå, men känner redan tröttheten sjuda. Hur trevliga människorna än är. Konstigt att man kan sitta länge om man talar om saker som känns viktiga och intressanta, men socialt small talk som borde vara lättare känns så mycket tyngre.

Skrattar åt mig själv: väntar på att vågen ska visa under 80. Som om någon bryr sig hos en femtioårig kärring. Men det är mätbart. Så mycket i livet är diffusa slöjor.

8 kommentarer:

 1. Jag väntar också på vågen...
  Hoppas du får träffa nån vårdpersonal. Verkar vara behövligt.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så många som väntar...

   Tack. Kram!

   Radera
 2. Nä jag mäktar knappt med födelsedagskalas pga en massa ytlighetssnack.Sen är jag förvisso för trött med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår inte hur en del kan sitta där timme efter timme och prata om vädret. Men men.

   Radera
 3. Det värsta som finns är att vänta och se. Jag vill att det ska vara bestämt - möten etc. Kanske är jag lite fyrkantig men det är som det är... Hoppas syster ringer dig. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också veta, vare sig det är något bra eller något dåligt. Hoppas hon ringer idag.

   Kram!

   Radera
 4. Tittar in för att önska dig en skön Söndagskväll. Jag ler då jag läser det du skriver om vågen. Där är vi nog alla väldigt lika. Hellst så vill vi att den ska visa nåt annat utan att vi behöver anstränga oss. Kramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är en lurifax den där vågen (måste vara en knepig karl som gillar att hålla fruntimmer på halster)

   Kram!

   Radera