måndag 8 oktober 2012

Dag

Nu har jag snart kommit igenom dagen. Mannen skjutsade mig till sjukhuset på morgonen när han ändå skulle iväg. Jag brukar gå till provtagningscentralen där, de är oftast bra på att sticka. Idag kändes det inte alls.

Men väl ensam hemma slog ångesten till, och jag gick helt sonika och lade mig och sov ett par timmar för att komma undan världen.

Efter lite kvarbliven kycklingpaj till lunch gick jag till Syster C på psyk. Hon är väldigt gullig och anstränger sig för att förstå, det är inte illa. Imorgon är det visst behandlingskonferens och hon skulle kolla om de bestämt en läkare åt mig än, samt ta upp det jag berättat om jobbiga minnen och flashbacks och se om de har något att erbjuda. Jag förväntar mig inte så mycket men det är skönt att ha en kontakt som försöker ordna saker. Lite bättre kändes det efteråt.

När jag kom hem hade jag fått en kallelse i posten till en läkare, den 5:e november. Återstår att se om det är honom jag ska ha mer stadigvarande. Jag tror mig ha träffat honom akut för några år sedan, men intrycket är alltför suddigt för att jag ska veta vad jag har att vänta. Han pratar åtminstone svenska, det kan man inte ta för givet numera (jag har inga problem med utländsktalande läkare inom andra specialiteter, men inom psyk går det bara inte om man inte kan kommunicera ingående med tal. T.o.m. danska kan vara knivigt.)

Åkte en sväng till Ikea däremellan. Det kändes för hotfullt att vara hemma. Köpte skolådan, det blev bra.

Typiskt att Mannen jobbar ikväll (jo han är pensionär men han hoppar in på timmar). Det hade varit skönt med sällskap... Skuggorna kryper inpå mig.

10 kommentarer:

 1. Ja du... superlim lär det nog gå åt även om man inte blir 100

  Jag har också turen att ha en bra kontakt på psyk men det där med utländska läkare funkar INTE. Bara när det gäller fysiska åkommor som du skriver

  Natti natti (efter "Det okända")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stannar uppe till 22 och ser på "Homeland". Har redan sovit så mycket idag.

   Natti natti

   Radera
 2. Hoppas det blir en givande kontakt med läkaren.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag också, fast jag är rätt glad bara han inte är helknäpp... men det är ju ett tag till dess.

   Kram!

   Radera
 3. Hoppas att det finns nå´t på tv som kan få tankarna på annat håll. Jonas Gardells tvserie börjar 21 på svt1 ikväll. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag absolut kolla in. Sedan blir det "Homeland" och sedan är klockan sent, så då ska jag väl kunna sova.
   Kram!

   Radera
 4. Hej vännen..

  Det gick bra igår, pirrigt värre i morgon,

  Jag har fått stilnoct, har du ätit dom?
  Jag hade visst varit vaken till halv tre och pratat om att rusta barnens rum med maken?
  Inget jag minns kan jag säga, obehagligt

  kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är modig du!

   Stilnoct funkar jättebra för vissa, och har ju fördelen att inte sitta i kroppen så länge som vissa andra sömnmediciner. Men jag har hört en hel del historier... låter inte som att den passar dig. Jag har bara tagit den några få gånger, får sömnparalys av den (vaknar i knoppen innan kroppen vaknat, man känner sig förlamad och får panikkänslor, inte kul). Men mitt huvudproblem är oftast inte att somna utan att jag vaknar om och om igen på natten, så jag har andra mediciner.

   Kram själv!

   Radera
 5. IKEA rules! Bra att ha ett hak att hänga på, bara att det kostar pengar... :S
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var där med Mannen senast gick det på 68 kr, det kan jag leva med. :) Men man får tänka lite innan...

   Kram!

   Radera