onsdag 12 juni 2013

Passande

Ett par dagar bara swischade förbi. Mannen ska till Berlin och träffa familj i helgen, och igår fick jag infallet att kolla hans pass, vilket mycket riktigt hade gått ut för ett tag sedan. Enligt vad vi kom fram till utifrån Polisens hemsida så behövde han skaffa ett provisoriskt pass, han ska resa mycket tidigt på fredag så han måste ha passet imorgon. Men sådana pass ges bara ut på vissa ställen, så det blev till att köra ner till Malmö. Väl där (och naturligtvis efter en stunds väntan) ville damen i luckan inte utfärda något provisoriskt pass, utan han skulle söka ett vanligt pass och hoppas på att det skulle bli klart på två dagar ("det har hänt" som hon uttryckte det). Det lät ju inte särskilt betryggande så Mannen envisades, och till slut gav hon med sig, så nu äger han ett fult dyrt illrosa temporärt pass. Nåja, det blev en utflykt iallafall och jag fick god dyr milkshake på Max.

Idag, vad har jag gjort? Tvättat skjortor, skrivit ett långt svar på ett mejl, köpt mjölk (varför ställer man sig alltid i fel kö?) och hämtat ut ett rek med en journalkopia från de senaste månaderna. Efter soppan i höstas är jag lite nojjig angående vad som står där, men de här anteckningarna från sista tiden innehöll inget uppenbart konstigt, tack och lov. Nu blir det balkongen en stund och nollställning av huvudet.


8 kommentarer:

 1. Jag vågar inte hämta ut journalkopiorna för jag är rädd att det står en massa konstigheter i dem..... det räcker med de journalutdrag man får när man är LPTad.....hur de tolkar saker! och vad de tittar efter.... Du är modig!

  Gott att det nödordnade sig med mannens Berlinresa! Hade ju varit nesligt annars.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag är inte modig, jag vågar inte låta bli att kolla dem!

   Kram!

   Radera
 2. Du har hunnit med lite av varje med andra ord....inte utan att jag blev väldigt sugen på en sådan där kall sak från Max :)
  Passet har jag noga kolla nu innan vi drar till Australien i augusti så att man hade haft god tid att fixa nytt i semestertider.
  En natt till sedan är jag ledig i 12 dagar. Ska bli så skönt. Ledigheten börjar med en tripp i helgen med alla barnen utom Dennis som är i Australien. Mycket bus ska det bli.

  Önskar dig en fin kväll!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja uj, om jag skulle resa så långt bort som till Australien skulle jag nog dubbelkolla! Hoppas ni får det riktigt spännande down under. Skönt med lite semester, svenska sommaren kan vara rätt schysst den också.

   Tack och hoppas du får en bra jobbnatt!

   Kram!

   Radera
 3. Oj, skrev nyss till dig men tror att det försvann. Så nu skriver jag en liten kortare version av det. Tur att du kollade passet och att han fick sitt rosa tillfälliga pass. Ha nu en fin avslutning på veckan. Kramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var tur att allt löste sig. Jag ska nog ha en trevlig tid som gräsänka, har lite inplanerat.

   Tack och detsamma.
   Kram!

   Radera
 4. Där sa du något...måste kolla när mitt pass går ut.
  Det löste sig och det var verkligen i sista minuten.
  Bra att det stämde det du läst. Det kan ju stå helt fel ibland:(

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt lätt att glömma kolla sånt...

   Nog drar man en lättnadens suck de gånger det inte står något alltför konstigt. Ibland undrar man vad de får allt ifrån?

   Kram!

   Radera