måndag 17 december 2012

Diagnosleken

Apropå diagnoser så har jag som en screening för ADHD/ADD fått svara på frågor om min tidiga barndom, samt intervjuat min mamma på telefon (hon bor långt uppåt landet) angående detsamma. Det har inte kommit fram något som tyder på annat än en normal utveckling, så det är mycket möjligt att misstankarna avskrivs och det inte blir någon stor utredning. Ska träffa Dr R två veckor efter nyår så får vi se.

Och när det gäller det här med personlighetsstörningar så är jag inte emot diagnosen om det är välgrundat och om man kommunicerar om det med mig. Har ju haft borderline-diagnos av och till men nästan alla läkare har mörkat och jag har bara fått läsa om det i journalen långt senare. Hur är det tänkt att hjälpa mig?

Äh, nu blir det dagens sista kaffe och häng i soffan med Mannen. :)

8 kommentarer:

 1. ADHD/ADD visar sig ju ganska snabbt i de där testen så då kan du nog tro att du inte har det i allafall. Även om det vore ett av de mindre problemen av de föreslagna diagnoserna. Hoppas att du får raka besked och att de finner vad du har men jag får nog erkänna att den där dr R är lite underlig? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har fått det förklarat för mig att om det inte finns några indikationer på ADHD/ADD-aktiga problem i barndomen så är det osannolikt.

   Förtydligande: Dr R är min ordinarie läkare i öppenvården som jag visserligen bara träffat en gång men som verkar någorlunda normal. Dessa diagnoser kom från en tillfällig sjukhusläkare när jag var inlagd i en vecka i november. Dessutom frågade han mig i princip ingenting alls utan verkar ha utgått från journalen och egna funderingar? Jag borde kunna borsta av mig det, men nu står det ju där i papperen till allmän beskådan så jag måste nog ta itu med det på ett eller annat sätt.

   Nåväl, nu firar vi jul!

   Kram!

   Radera
 2. Skulle det kännas bra eller dåligt om du inte fick en ADHD-diagnos? Skulle du bli lättad över att slippa ännu en stämpel, eller känner du att ADHD skulle förklara saker för dig?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska nöjd utan sådan diagnos. Jag har visserligen inte gjort någon djupdykning i litteraturen, men kan definitivt inte helt relatera till den. Koncentrationssvårigheter har jag och är lättstressad, men det har mest kommit på senare år, och så mycket har jag förstått att man inte får ADHD plötsligt som gott och väl vuxen. Själva stämplandet bryr jag mig mindre om, men jag tror inte riktigt på att just denna diagnos är relevant.

   Kram!

   Radera
 3. Han dr Mysko kommer på mkt han. Narcissistisk....äh...ja och det vore ju bra om de talade om vad de satt för diagnoser i journalerna. Typ. Grundläggande. Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja jag begriper inte hemlighetsmakeriet. Först var jag mest förvånad men nu börjar jag bli sur. Som sagt, sätt vilka etiketter som helst men snacka med mig!!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hemlighetsmakeri det är en del av vården här i sverige verkar det som. Mycket får man läsa i journalerna + att man får slå upp en del i ordlistan.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen inte bara svenska vården... Men jag är glad att rättigheten finns att läsa journalen, så att man hänger med i svängarna. Läkarbesök nästa vecka, blir spännande att se var roulettekulan hamnar denna gång.
   Kram ♥

   Radera