onsdag 13 juni 2012

Ostkaksdieten

Usch, har fallit ur vanan att kommentera andras bloggar, trots att jag emellanåt läser. Osynlighetskänsla, smyger omkring som ett spöke i lakan, varför lakan egentligen? Det lär komma åter...

Har höjt den antidepressiva, bara tillfälligt, tills jag är ur svackan. Får inte leka fågel säger Dr C. Och så en förmaning om att ta mer Stesolid, Syster I säger det också, är det inte lustigt, hur många puttas i den riktningen? Men det är väl sant att det är bättre än att jag skadar mig och blir suicidal och allmänt går ner mig än mer. Sover halva dygnet också och det är lika bra.

Tänkte ursäkta mig för att jag skriver så mycket om sjukdomen, men jag drar tillbaka min ursäkt, det är så mitt liv ser ut.

Vågen är min vän just nu. Tänka sig. Ner en aning trots att gårdagens diet bestod av ost och en massa salta kex, och senare ostkaka med jordgubbar, socker och vispgrädde. Och förstås kaffe. ;) Jag stressar inte, men ett kg minus till så går jag från fet till överviktig, och det känns symboliskt skönt. Får väl köpa mer ostkaka, hihi.

Få inte spader nu Jeanette ;) men jag köpte en skinnväska för ett så nära fyrsiffrigt belopp som man kan komma. Visste vad jag längtade efter, något halvstort och slätt, utan blixtlås och tofsar och bling, och där var den. Mjuk och väldoftande och rätt. Kanske tråkig i andras ögon, inte uggleliknande eller blommig, men jag vet att jag kommer att använda den. Vem f-n köper skinnväskor när man är "sjukpensionär"? Jag, uppenbarligen. Jag är en obotlig shopoholic. Skulle knappast köpt den idag, när allt verkar onödigt, men i Göteborg var jag expansiv, generös mot allt och alla, oövervinnerlig. Vidräkningens dag kommer men jag överlever.

Och om jag överlever tills på tisdag så ska jag till frisören och ljusa upp mitt hår lite mer, på vägen till blondin. Det är ändå ett bra tecken när jag planerar saker, sätter dit en framtid som ska levas.

Fy vad jag vinglar.

Mannen kommer snart hem tror jag. Längtar efter sällskap och en kram.

10 kommentarer:

  1. Köpa väskor är det bästa som finns. Jag har hur många som helst. Jag byter väska hela tiden. Och skulle gärna ha en till.
    Du är säkert värd din nya väska. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så roligt att kunna byta look bara sådär.

      Tack! Kram!

      Radera
  2. Gott med en väska som inte är uggleliknande tycker jag ;) ...... en fin väska går inte av för hackor......det är så när köpdjävulen drabbar en - och man får bara hoppas att man tycker om det man handlat även en månad senare typ.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. De uggleliknande finns! och en sån vill jag icke ha. Men denna väska känns rätt, köpdjävulen får väl ha rätt någon gång. ;)

      Radera
  3. Jag är väskoholic. Om du visste hur många onödiga köp jag gjort. Suck!! Har måååånga men får ibland välja efter dagsform. När jag inte vet dagsformen blir det extra svårt.

    Vet att du finns utan kommentarer så ha inte dåligt samvete för det. Lyssna istället till läkare och sjuksystrar. Det gör jag. Mår inte särskilt bra av det men jag antar att de vet vad de snackar om

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kan bli svårt att välja när man har många (talar vi i-landsproblem här...)

      Man får hoppas att vårdpersonalen har lite koll. Jag tror att mina har det, men vill inte alltid följa råden ändå...

      Kram!

      Radera
  4. härligt erkännande ang väskan - me like ♥
    du ÄR helt underbar och det vet du att jag tycker.
    hoppas att det var roligt i göteborg.
    det är väl ändå det viktigaste.
    kram från dalsland i tidig kvällssol.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din härliga kommentar. ♥
      Göteborg var supertrevligt, inte en tråkig sekund. Och mina barn!

      Kram från en något senare kvällssol

      Radera
  5. Jag tror denna väskan kommer bli väl omhändertagen av dig och som du kommer bära med omsorg, minnen och en lycklig stund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den inköptes i ett glädjens sammanhang, den kommer att hänga med mig länge.

      Radera