fredag 22 juni 2012

Hjärnspöke

Lite midsommarstiltje här. Det ska ändå regna hela dagen hos oss så jag har alibi för att bara hänga hemma i soffan med Mannen. Ingen av oss är någon riktig festprisse (oftast, får man väl tillägga).

Konstaterar att jag blivit viktnojig. Ett kg upp och det känns som ett misslyckande. Men herretantgud hur löjlig får man bli. Jag är ingen boxare som ska vägas in. På min redan yppiga kropp är det ingen människa som kan särskilja det där kilot. Någonstans handlar det mer om kontroll än vikt. Att hejda sig, styra sig, forma sig. Vara dygdig. För det är ju alla andra som äger min kropp, man får inte missköta andras egendom.

Nej, fullt så dyster är jag inte, bara en parentes som skaver. I stort sett är det okej. Jag tröttar ut mig själv litegrann, maratonrunda i köptemplet i onsdags, träffade en vän igår. Ska bli skönt att inte göra något mer avancerat idag än att sätta på sig en sommarklänning och koka potatis.

Glad midsommar alla!

12 kommentarer:

  1. f*n va bra skrivet.
    om kroppen.
    jag blir nämligen själv helt j*a tokig snart på denna hydda till jeanette. avskyr...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan knappt föreställa mig hur det skulle vara om man hade din bakgrund... jag har inte ens någon riktig ätstörning men ändå är det jobbigt emellanåt. Och när man en gång har varit hyfsat smal så känns det nästan overkligt att se sina valkar i spegeln. Hur gick det här till, liksom?

      Det är verkligen trist att du har det så besvärligt på detta område...

      Radera
    2. har vägt allt mellan 37 och 92...
      men nu när baken flyttat fram på magen upplever jag bara sorg.
      tror på omstart iofs.
      att ha roligt :)
      och tycker om dig ♥

      Radera
    3. Vad vore livet utan våra omstarter? Alla skratt, det är den verkliga skatten.
      Tycker om dig med, vettu.

      Radera
  2. Jag undrar också hur det gick till men delvis har jag ätit mig till denna vackra kropp utan tvång, samt att mediciner gjort sitt. Det är som det är och jag gör vad jag kan.

    Trevlig Midsommar önskar jag dig & mannen ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, naturen vill ju att vi ska lägga på oss som skydd mot eventuell hungersnöd. Men å andra sidan är jag nu en medelålders kärring och borde få lov att breda ut mig. :)

      Ha en fin midsommar själv! ♥

      Radera
  3. Låter som ett skönt alternativfirande. Själv är jag helt slutkörd efter både en minisemester och ett alkoholfritt men mycket sent midsommarfirande på en och samma vecka. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att man ska behöva stå ut med den där "aktivitets-baksmällan" så fort man gör något kul. Ta igen dig nu.
      Kram!

      Radera