lördag 12 mars 2011

Ikeafånge

(Ett ganska nonsensartat inlägg)

Tråååkigt. Jag vill hem och sortera böcker (vilket iofs nog kommer att bli en riktig pärs). Det stora Projektet går framåt. Vi har nytt köksbord och stolar samt en smal bokhylla med dörr i köket, en stor byrå samt en bokhylla med vitrindörrar i hallen, där en stor klumpig garderob har monterats ned. I extrarummet finns en ny garderob med Mannens verktyg i, och i vardagsrummet ett nytt soffbord, samt att vi väntar på en soffklädsel. Ska upp med vitrindörrar på gamla bokhyllorna, och en tv-bänk ska det bli så småningom (jag har spanat in en, nu återstår att se hur jag ska få med Mannen på det). Sovrummet är det enda som får vara ifred, utom att en stor gammal analog stereo som jag aldrig använder ska väck. Jag funderade på Blocket men andrahandsvärdet är nog inte särskilt stort så jag vet inte om jag orkar bry mig. Utrymmet som frigörs kan användas till att förvara brädspelen som nu ligger i den gigantiska furuskänken som tv:n för närvarande står på, och som jag med själ och hjärta vill bli av med. Så jag måste tänka ut alternativa förvaringsplatser. Vad gör man av sådär 50 st gamla VHS-band?

Behöver jag tillägga att min händiga Man har gjort 80% av arbetet. Vi är hemskans könsstereotypa på det här området. Jag står och räcker fram skruvar och håller lite. Är för bekväm/osäker för att ta över jobbet från sonen till en timmerman (jag har inte kollat om han kan förvandla vatten till vin, men det vore väl en bra sysselsättning en lördagkväll).

4 kommentarer:

  1. Ambitiöst projekt. Men det låter väldigt trevligt. Själv har jag noll och nada intresse för heminredning, kanske för att jag inte har något tålamod? :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Charlyene - jag är egentligen inte heller intresserad av heminredning, eller det var så jag trodde. Fast jag ser det nog egentligen fortfarande mer som en nödutryckning. Men det är faktiskt roligt med något som ger ett sådant konkret resultat. Tyvärr är det så trångt hemma hos oss att det är begränsat vad man kan göra. Men jag är rätt nöjd med det vi gjort hittills. :)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. vill också ha tillbaka min normala sömn, inget funkar nu.

    Vill ha tillbaka lusten till allt, ser ut som en svinstia här.

    Vill ut och shoppa men har gått upp så mycket och det känns blä:)
    Stor kram till dig

    SvaraRadera
  4. Carola - det är när man gått upp en massa som man har en ursäkt för att shoppa nytt ;) (jag försöker se det ljusa i eländet)
    Tack och kram tillbaka!

    SvaraRadera