torsdag 18 december 2008

Stavningskontroll

En lättnad att konstatera att FK-pengarna kommer som vanligt denna månad. Fick till slut tag på min "personliga handläggare" (jag småler fortfarande snett åt begreppet) och sjukersättningen ska löpa på som vanligt.

Idag är en lite odefinierbar dag. Måste bege mig ut på stan och fixa julklapp åt A, så jag kan skicka den idag. Presentsnöre, svart tror jag. Säkert något mer som jag glömt just nu. Har varit uppe sen 8 men inte riktigt kommit igång ännu.

Observerade att jag skrev 'odefinierbar' här ovan, utan att staka mig. Jag tror att min stavningsstörning av lamotriginet har minskat. Det händer fortfarande att jag tokstirrar på ett vanligt ord, fullkomligt oförmögen att avgöra om det ser rätt ut eller inte. Men inte lika ofta. Känner inte heller något ytterligare pålägg av dumhet sedan jag började med litium, det är ungefär likadant som innan, d.v.s. klart korkad jämfört med för 10 år sen, eller snarast mentalt lättuttröttad (jo det ska vara så många t:n i det ordet, om det nu ens är ett ord). Fast jag ligger ju på en rätt låg serumnivå, 0,5. Med tanke på vilken lång rad av biverkningar jag förväntade mig så är jag glatt överraskad.

Äntligen åka och träffa ungarna imorgon. Varje gång känns det som om jag återerövrar en bit av mitt hjärta som ligger i viloläge ibland men aldrig, aldrig försvinner. Jag är glad att få erfara att det verkligen är sant att det inte spelar någon roll hur stora ens barn blir, man älskar dem lika mycket för det. Åtminstone om man har någon sorts normal, tillgiven relation i grunden, måste jag tillägga, det finns människor som faktiskt inte är förmögna att älska sina barn, det är så fruktansvärt tragiskt. Jag beundrar dem som reser sig från en sån start i livet.

4 kommentarer:

 1. Ha en bra dag med dina ungar!

  SvaraRadera
 2. Det där med att älska sina barn så finns det säkert dom som inte har förmågan att just känna kärlek till sina barn och sen finns det dom som säkert älskar sina barn men inte förmår sig att visa det. Min mamma kanske älskade mig när jag var liten men hon visade det aldrig coh jag kände det inte. Och så länge man inte känner sig älskad så spelar det ingen roll om dom faktiskt älskar en eller inte för det gör lika ont ändå att inte känna den kärlek som man så mycket längtar efter.
  Dina barn ska vara (och det är dom säkert) lyckligt lottade över att dom har en sån älskvärd mamma. Hoppas nu då får det jättemysigt med dom för det förtjänar ni allihop.
  KRAMKRAM

  SvaraRadera
 3. Det blir fint med svart snöre! Skönt att höra om dina barn.... ! Jag blir alltid glad av att föräldrar älskar sina barn. Det är så fint!

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för kommentarerna, allihop. Jag är för kvällstrött för att säga mer...

  SvaraRadera