måndag 29 december 2008

Omskriven

Inga julkort, men en gott nytt år-hälsning från Dr B som medföljde remissvaret från medicinkliniken angående mitt sköldkörtelvärde. Det är tydligen inte så långt från normalt ännu att något behöver göras, jag kan fortsätta med litiumet och bara hålla koll på TSH-värdet, fortsätter det att stiga (= sköldkörteln funkar sämre) så kan jag få en låg dos sköldkörtelhormon. Skönt.

Dr B bifogade kopia både på sin remiss och på svaret, han har blivit så himla bra på att hålla mig informerad. Jag borde sannerligen vara van, men det känns alltid lika märkligt att läsa om sig själv i såna sammanhang. "Omfattande psykiatrisk problematik", jo det vet jag förstås, självklart, men det känns ändå som om det handlade om någon annan. Kanske är det lika bra att ha kvar en gnutta förnekelse trots allt.

5 kommentarer:

 1. Härligt att det funkar bra med litiumet:) Jag tar oxå det och det har aldrig vazrit något bekymmer.
  Kramis!

  SvaraRadera
 2. Klart lite förnekelse är bra :-D
  Själv tycker jag alltid det är lika spännande att se vad som står i mitt sjukintyg om mig..känns knäppt att läsa om sig själv.
  Och snart dimper det ner ett i min brevlåda..nåt att se fram emot he he.
  Ha en bra dag

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Tack Thea, trevligt att det funkar för dig. Man hör ju mest folk som klagar på sina mediciner så det är skönt att höra något positivt också.

  LaLuna - ja visst är det märkligt att läsa om sig själv på "doktorsspråk". Ha det så kul med sjukintyget hehe.

  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Jag orkar inte läsa om min sjukhistoria, det är för deprimerande.;0)
  En psykolog jag gick hos försökte få på mig alla möjliga psykiska åkommor, och behandlade mig som om jag bara bestod av problem. Till slut identifierade jag mig ju som ett enda levande problem.
  Gott Nytt År
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så hopplöst det blir när någon "hjälpare" bara letar fel och inte ser till allt man har som är friskt och riktigt. För du är definitivt mer än din sjukhistoria!
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera