måndag 29 december 2008

Fritidsintresse

Jag skulle behöva en hobby. Något uppslukande intresse. Hur skaffar man sig ett intresse? Jag vet inte, har aldrig medvetet gjort det förut, har varit intresserad av saker för att, ja, jag har varit intresserad. Att hänga på nätet bland diverse medgalningar (och folk som ännu inte insett att de är galna) är visserligen ofta ganska givande, men mer än så borde jag kunna fixa.

Hade ingen direkt hobby i tonåren, annat än att lyssna på musik och diskutera livets mysterier över en kopp te på stans billigaste fik. Och en och annan liftartur. Sen blev jag uppbunden dygnets alla timmar i sekten. När barnen var små målade jag, och pysslade med husmorsjox som bakning och stickning. Något senare pluggade jag, hade ett socialt liv och barn, inget behov av sysselsättning där inte. Därefter kom tiden som aktivist, intensivt och mycket, gradvis övergående i psykfalls-eran. Och nu?

Kommer inte längre i funderingarna just nu. Ska hämta posten, säkert något senfärdigt julkort.

2 kommentarer:

  1. Det har jag funderat på länge, att skaffa en hobby. Som du skriver så har man varit upptagen med en massa aktiviteter förut, liftarturer känner jag igen.
    Nu skulle jag behöva berika mitt liv med något, har försökt lite allt möjligt. Skulle vilja meditera, måla, sjunga i kör, hålla på mer med trädgården och tusen andra saker. Återstår att se om något klickar så jag vill fortsätta med det, ska vara något som ger energi och laddar batterierna eller ger lugn och förnöjdsamhet.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du hittar något eller några saker som känns riktigt givande. Alltid värt att testa saker. Kram!

    SvaraRadera