tisdag 9 december 2008

Expansion

Hade ett "hjääälp jag är så jääävla feeeet"-ögonblick. C som jag vid tillfället fikade med fick påminna mig om att jag verkar behöva medicinerna för att vara en fungerande upprättstående varelse, och ja, för att vara vid liv alls, det är det ju rätt bra att vara... När jag tar ett steg bakåt tycker jag ju egentligen själv att det är bättre att vara fet än ett snyggt lik.

För övrigt bytte vi krigshistorier om vården (C har en massa jobbiga fysiska problem också) och diverse myndigheter, sånt är skönt att få ur sig ibland. Enades om att AFA Sjukförsäkring tillhör De Goda. Inget krångel, trevliga och väldigt snabba. En gång fick C en felaktig utbetalning på ett par tusen. När hon ringde och erbjöd sig att skicka tillbaka pengarna sa de "äh, bry dig inte om det, det blir bara onödigt besvär för oss". Inte många med försäkring- i namnet som skulle vara så storsinta.

Noterar med visst intresse att jag fick en attack av självskadeimpulser igår, mest troligt igångsatt av terapin. Jag är så pass stabil för det mesta nu så avståndet mellan tanke och handling är för långt för att jag verkligen skulle göra något. Därför kan jag observera tanken, se den som en markör, här finns något jag inte kan ignorera. Trots att jag känner stort motstånd så finns samtidigt någon sorts upptäcktslust, en utmaning, undrar om jag kan förstå mig på mig själv här. Kanske är jag tillräckligt stark nu.

6 kommentarer:

 1. Har du läst om min terapiuppfinning som jag upptäckte igår?? Skrev om den i bloggen igår. Shit kvinna, jag kan bli rik så värt att prova. Here comes Miss Freud :)
  Försöker komma på något vettigt att skriva om det fet-ögonblick men kommer inte på något. Jag är inte överviktig (vet inte om du är det heller), däremot är jag mer på gränsen till underviktig och jag VILL gå upp i vikt. Så jag känner igen såna ögonblick även om det är det motsatta. Men det kanske är just vid såna ögonblick som man ska undvika speglar så mycket man kan och bara intala sig själv att jag duger som jag är.
  Du kommer vara den du ser i spegeln resten av ditt liv. usch, låter lite tråkigt när man tänker på det, för min egen del alltså för jag önskar att jag såg annorlunda ut. Men i och med att människor kommer och går genom hela livet men min spegelbild kommer alltid finnas kvar, då är det lika bra att acceptera den. Tänk vad svårt det blir att leva annars.
  Men jag får också såna ögonblick som sagt.
  Jag är dock 150% säker på att du är SÅ fin precis som du är.

  STOR KRAM

  SvaraRadera
 2. Du har en award att hämta på min blogg :-)

  Ville inte skriva det på min blogg...vet inte varför egentligen... Men när det snurrade som värst under veckan som gick så hade jag också sådana impulser. Aldrig haft det innan och det var kusligt. Kändes som om det skulle kunna dra mig ur det jag upplevde. Som tur var föll det på att jag inte hade något att hålla det rent med och att det skulle bli svårt att dölja. (Tack gode gud för att man är undersköterska med renlighetsprinciper)

  SvaraRadera
 3. Kan också få moments då jag känner mig som ett tält. Jag tänker så här nu: det är vinter. Jag har tillåtelse att vara fet och ful på vintern. Och så tänker jag så här, hellre en chipspåse här och var än att jag börjar med självskadandet.

  Kram

  SvaraRadera
 4. finns här och läser..ärbara tom på ord just nu..sirap i skallen.

  kramar om

  SvaraRadera
 5. Kram på er allihop!

  Maria - det låter som utmärkt terapi! Du måste bara ha en trebokstavsförkortning också.

  Jo, jag är överviktig på riktigt, har gått upp 3-4 klädstorlekar på 1,5 år med hjälp av mediciner. Banta har jag aldrig någonsin klarat och jag är inte tillräckligt motiverad nu heller, har som sagt ögonblick då jag bryr mig men jag orkar liksom inte vara alltför kroppsfixerad.

  Kimmi - så jobbigt att få såna tankar. Jag är glad att du kunde stå emot, ge dig aldrig in på det! Det kostar väldigt mycket känslomässigt. Jag betalar fortfarande för det trots att jag slutat. Men jag vet hur snurrigt det kan bli när man mår sådär konstigt...

  Psyk - japp det är vinter, då behöver man extra hull för att hålla sig varm, eller hur?

  LaLuna - ja ibland har man sirap i skallen, det är ok.

  SvaraRadera
 6. ja just ja, en förkortning :) Då får det väla bli FBTM, lägg det på minnet för den dagen jag blir rik och berömd så kommer du vara stolt över att du var den första som fick veta hahaha
  Kram

  SvaraRadera