onsdag 11 juni 2008

Pappersarbete

Har fått min post, kul, och har läst journalen igen, kanske inte lika kul. Lägger nu märke till hur lite det står om min tid i sekten, ibland står det omnämnt "har varit med i sekten X", men nästan aldrig någon beskrivning som ens tangerar vad det inneburit, vad jag varit med om. Pratade med A som hade sett något liknande i sin journal, att hon "varit med i sekt" men inte utskrivet vad det handlade om, där det borde stått "har i flera år dagligen utsatts för fysiska, psykiska och sexuella övergrepp". Det känns lite konstigt att en så stor bit kan tappas bort. Är det för att många helt enkelt inte förstår, inte har kunskap och därför inte vill gräva i det, inte se?

Ser också en parallell där, tiden i sekten och tiden i vården. Desperationen, att det måste finnas någon väg ut men jag vet inte var, att jag gör vad "de" säger ska hjälpa, även när resultatet blir det motsatta. (Och nu känner jag att jag måste förklara, förtydliga. Många vill tro att jag gick med i sekten för att jag mådde så dåligt. Men jag mådde rätt ok just innan, det handlade mer om ett ungdomligt sökande efter ett häftigare liv än att jobba, äta, sova. Det var inte förrän jag haft en rejäl uppåtkick följt av ett fall ner i avgrunden som desperationen satte in.)

Det är tufft, helvetet suger och drar, men jag är långt ifrån att falla in i det svarta hålet. Jag är starkare nu, kan göra en sån här grej och inte bli knäckt!

Ska klippa mig och bleka utväxten på fredag, mysigt. Och det kanske t.o.m. blir Köpenhamn på lördag, om jag vågar. Snigelkryper ut ur skalet.

2 kommentarer:

  1. Tycker det är jättestarkt av dig att våga läsa.. och jag tycker du hanterar det jättebra!!

    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Indie. *kram* Jag är nog lite förvånad själv att jag pallat med denna läsning.

    SvaraRadera