söndag 1 december 2013

Sidospår

Det känns som om jag dalar nedåt. Ständigt insekter som kryper runt innanför skinnet och en önskan att bara isolera mig. Jag tror inte att det enbart är för att Mannen är bortrest, jag fixar att vara själv, och det började redan innan han for. Märkligt, det finns inget annat direkt att skylla på. Jag drog en lättnadens suck när en kompis inte hann ses på onsdag utan ville ta det veckan efter. Julskyltningen nere på stan hoppade jag över, det blev bara en snabb promenad till Coop, men jag köpte ingredienser till saffransbullar, på något sätt ska jag tvinga mig till att baka imorgon. Inte känna efter att jag känner mig förlamad.

Jag pratade med psykologsonen om min oro för darriga händer. Nu brukar jag inte vända mig till honom med mer känsliga saker, nån gränssättning får man ha som förälder, men det här kändes tillräckligt ytligt för att vara okej. Han jobbar en hel del med ångest och fobier så han har bra idéer. Jag tror jag får öva upp toleransen för oroskänslorna och tankarna och inte göda ångesten med att fundera för mycket på saken. Och förstås, försöka att inte döma mig själv när jag är klumpig, det är ju inget jag gör avsiktligt utan ett fysiologiskt fenomen. Det har känts lite lättare på just den här fronten idag.

Önskar jag kunde pausa tiden. Kliva åt sidan ut i ett ingenmansland och bara existera ett tag, inte behöva leva.

10 kommentarer:

 1. Hoppas det lättar snart, och att det fortsätter åt rätt håll med oron för darrningarna.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din välgångsönskning, du är fin du som har tid för andra människor fast du sitter mitt upp i allt ditt eget.

   Kram!

   Radera
 2. Saffransbullar det är mumsiga grejer. Jag skulle nog försöka få till ett bak jag också, inte utan att det är mysigt då det luktar gott av bullgräddningen. Problemet är just att det är så gott att man kan ju inte låta bli att äta när de är nygräddade.
  Hoppas att löser sig till det bästa :-)
  Håller tummarna för det!
  Önskar dig en god natt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får hoppa över middagen när det finns nybakta bullar! :)
   Tack för tumhållningen.
   Godnatt!

   Radera
 3. Tänkte en halv tanke häromdagen på att baka saffransbullar men näe...... det blir nog inte.....

  Ibland mår man bara konstigt..... det suger.....bara man står ut vilket ju kan vara svårt ibland (säger jag som inte får döva ångesten med öl numer.....).

  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker bita ihop. Fast jag hittar inte så mycket energi till att göra bra saker, så mest blir det distraktion, tv och musik och sånt. Baka ska jag iaf göra.

   Varm kram tillbaka!

   Radera
 4. Sista meningen där, välformulerat och spot on. Precis så känner jag med tyvärr.

  Hoppas som vanligt att denna humörsrubbning är på snabbvisit hos dig och att det stabiliserar sig snart igen.
  Själv har jag börjat med strattera off-label för det deppiga som återkommer trots litium etc. Kan varken säga bu eller bä ännu efter två veckor. Nåväl, det blir som det blir. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att du också känner så. Det går väl över för oss båda hoppas jag.
   Jag tar Edronax nu som väl är ett sorts systerpreparat till Strattera, lägsta dosen för på normaldosen blev jag "för glad". Suck, denna balansakt. Lycka till med din!
   Kram!

   Radera
 5. Ja... Jag känner allt som oftast igen mig i dina inlägg. Som lektant till dans kring granen igår är det då inte mycket kvar av mig idag...
  Hoppas du får komma igen snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker du är oerhört modig som ställde upp som lektant! Det är tråkigt när man har begränsat med energi och tömmer sig alldeles. Hoppas att du också kommer igen snart.

   Radera