måndag 9 december 2013

Vårdval

Pustar ut efter en lång dag. Kände att jag behövde gå på mitt möte med Syster C, behövde knappt säga så mycket för hon såg på mig hur det var. Hon skulle förklara läget för Dr E.

När jag kom hem till Mannen ringde vi 1177, som efter lite dividerande skickade en ambulans. På akuten droppade de i honom 2 liter vätska och tog diverse prover. De visade på en kraftig infektion sa läkaren. Eftersom han kort låg på sjukhus i Tyskland i somras ville de kolla efter multiresistenta bakterier också. Tack och lov fanns det plats i ett isoleringsrum här i vår stad, så han slapp skickas till större staden utan får ligga kvar här ett par dagar. Det är en lättnad att han får vård nu.

När vi var på akuten ringde Dr E, det var folk i rummet så det blev lite svårt att prata, men hon auktoriserade iallafall frikostig användning av Stesolid de närmsta dagarna. Syster C ska ringa imorgon och kolla läget. Hon är schysst och bryr sig. Jag förklarade att inläggning helt enkelt inte är aktuellt, med tanke på situationen.

Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt och ta litiumprov. Det är i samma bygge som Mannen ligger, jag vet inte om det är för tidigt att gå till honom halv nio, ska ringa honom om en stund och fråga honom. Den här gången ska jag ta med något ät- och drickbart, idag blev det inte så mycket efter frukost. Åh, vad jag hoppas att det vänder snart för Mannen.

8 kommentarer:

 1. Krya på er, båda två!

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt Fina!Så jobbigt läge för er båda.Mina varmaste tankar och hoppas mannen kryar på sig och snabbt blir bättre.Och att det lugnar och lättar för dig också.Stor kram /Anna & Zacke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för värmen och t.o.m. en kattkram, inte illa. Blott en dag, ett ögonblick i sänder...

   Kram!

   Radera
 3. Hu så jobbigt! Hoppas du finner styrka till er båda! Det är ju så jobbigt när ens nära anhöriga är sjuka.....och när man själv är det samtidigt blir det inte ännu roligare precis. Lider med dig och hoppas på att allt blir bättre - för er båda!
  stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste bli bättre nu. Jag ska åka över till sjukhuset nu.

   Tack och kram!

   Radera
 4. Hoppas mannen kryar på sig snart så att han kan återfå lite styrka. Jobbigt för en båda med tanke på din situation.
  Bra att det finns personer som bryr sig och som du har förtroende för inom sjukvården. Kan behövas när det krisar.
  Massor av styrkekramar till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för styrkekramarna, de behövs verkligen!

   Radera