fredag 27 december 2013

Kontrollbehov

På psyk satt tre tjejer runt 18-20. Det vanliga. Maten. Sår. Trauman. Lånade cigaretter. De hade suttit där i veckor och månader, väntande på en hjälp som aldrig kom. Jag blir så ledsen.

Har gått in i dvala, nästan helt. Tvättar någon maskin, diskar lite, handlar när det behövs, men i det stora hela ser jag på tv. Ishockey. Harry Potter. Människor med falska identiteter på facebook. Inte mycket som krävs för att roa mig. Äter mest risgrynsgröt, något jag aldrig verkar tröttna på.

Igår lämnade jag huset en stund, en kompis håller på att separera och ville ha lite sällskap medan hon packade. Önskar att relationer vore lättare för alla människor, önskar att jag hade magiska råd.

Men i övrigt har jag inte ens gått på någon rea, ointresserad. Vill inte ha okontrollerade intryck. Vill ha en tv-kontroll.

13 kommentarer:

 1. "tjejer runt 18-20. Det vanliga. Maten. Sår. Trauman. Lånade cigaretter. De hade suttit där i veckor och månader, väntande på en hjälp som aldrig kom." De orden går rakt in i mig. Minus ciggen, då. Vet inte riktigt vad jag vill säga med det, men ja. Jag känner igen mig så, bara.

  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har mött många under åren. Man kan klumpa ihop och göra det till en grupp och förminska problemet, men jag tror inte man kommer någonstans om man inte ser människan. Har också mött många som hittat hjälp, helat sitt liv, men det har sällan varit på en slutenvårdsavdelning.

   Kram!

   Radera
 2. Vad är en falsk identitet?Intressant,jag vet inte så noga.Önskar dig och mannen en God fortsättning och i förväg ett Gott Nytt År.Kram /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, personer som exempelvis lägger upp en facebookprofil i fejkat namn med bilder de snott från någon annan person, och chattar med folk, kanske raggar. Allt från oskyldiga skämt till riktigt rejäla lurendrejerier.

   Önskar dig också en god fortsättning och ett gott nytt år!

   Radera
 3. Tack!Jag känner faktiskt ett spirande hopp inför det nya året,det håller sakta på att vända för mig.Ok,jo jag visste ju om själva fenomenet att det finns mycket sånt och så.Ser du det själv när du är på Fb eller var det nåt på tv om det?Ibland har man extra kontrollbehov,ibland behöver man få vara i dvala också,ibland orkar man inte nåt annat,ibland är huden för tunn och ömtålig.Tur att du finner nåt,sånt som har ett visst underhållningsvärde för dig.Risgrynsgröt är gott!Tack för att du påminde mig om det,har ju en rulle ligger i kylskåpet.Hoppas du och mannen får fortsätta må förhållandevis bra från och med nu och framåt.Önskar er det bästa!Kram,kram /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du ser en ljusning!

   Det var på tv. Jag intresserar mig ju inte så mycket för Fb, och de personer jag har på min vänlista är nästan samtliga personer jag träffat. Tack och lov behöver jag ju inte hänga på dejtingsajter heller.

   Vi är nog ingen av oss helt återställd ännu, men vi har det rätt bra ändå. Tack för välgångsönskningen!
   Kram!

   Radera
 4. Ja,det känns nästan overkligt att kunna tänka,känna,säga och skriva att det håller på att ljusna,ibland är det strimmor,stunder,men senaste tiden har det ökat på.Så det stannar kvar i mig längre och längre tid.Hade jag inte ens kunnat drömma om för några år sen.Trodde inte det var möjligt.Planerade bara för att avsluta mitt liv,såg allt som omöjligt,kört.Tur att jag inte gav upp!Det har varit bra nära i många år.
  Jag känner också så där,även om man inte är helt återställd,att läget är som man önskar eller att man mår så bra som man vill,så kan man faktiskt ha det rätt bra,helt ok.
  Är inte heller så intresserad av Fb egentligen.Även om jag kanske skulle behöva hänga på dejtingsajter så skulle jag aldrig göra det just pga av min väl uppbyggda misstänksamhet.Har faktiskt två kompisar som hittat varsin kille den vägen,gift sig och skaffat barn.Så det finns både risker och möjligheter.

  Hälsa Å.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det finns möjligheter också att träffa någon på nätet! Tekniskt sett är det ju så jag och Mannen träffades, även om det inte var en dejtingsajt.

   Det är underbart att höra att du kan hålla fast vid ljuset längre och längre stunder. Jag tror på dig!

   Kram!

   Radera
 5. Vilken underbar tur för både dig och mannen att era vägar korsades,att ni hittade på varandra!
  Betyder mycket att du och andra omkring mig tror på mig.Där behöver jag fortfarande andra som får tro lite extra åt mig också.Lätt att av gammal trogen vana drabbas av mentalsvikt.Har ju ägnat mest tid och tankar på att tänka självdestruktivt,så det blir lätt slagsida.Det är skönt att kunna känna iallfall att jag styr mitt fokus mot det ljusa,dit jag vill,framåt,vidare.

  Ta hand om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, mitt i allting så har jag haft tur flera gånger i livet!

   Ibland är det väldigt konstruktivt att luta sig på andra när ens egna krafter sviktar lite. Bara att låna lite tillförsikt kan ha betydelse. Så får man öva och öva på att se ljuset, det är rena mental-gymmet ibland!

   Fortsätt ta hand om dig, du också.
   Kram!

   Radera
 6. Ibland ska man ha flax och tur mitt i all dramatik!
  Jo,stämmer bara att äntligen våga lita på ett par stycken personer och luta sig mot dom då och låna lite tillförsikt då är en krävande övning i sig.Att klara att ge sig själv,för det är väl vaddet handlar om.Precis som att öva och öva på att se ljuset och tilåta det komma in och vara kvar.Verkligen rena mental-gymmet!Räcker med att man låter bli ett tag så faller man tillbaka lite,men aldrig förhoppningsvis så djupt ner igen.Precis som det går lättare att träna upp muskler fysiskt,om man hållt igång o tränat aktivt innan ett uppehåll.
  Vi kämpar på bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så skönt att höra att mannen är hemma och bättre även om han inte är bra vad jag förstår. Härligt att din jul med barnen blev bra, skönt att ladda lite när du själv inte känner dig så stabil. Sköt om dig efter bästa förmåga :-)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur i oturen att vi inte är uppbundna av släktmiddagar och fester just nu. De hamnade i Göteborg och Stockholm i år. Tror även nyår kommer att bli på tu man hand. Känns helt ok.

   Kram!

   Radera