fredag 6 december 2013

Igen

Det går på sparlåga här. Mannen är jättesjuk, antagligen influensa (trots att han tagit influensasprutan, men den är ju inte heltäckande, det här kanske är någon elak tysk variant). Tråkigt, det är inte så mycket att göra annat än panodil och vätska.

Själv känner jag mig inte fysiskt sjuk (ännu), men ändå matt och som om jag står bredvid mig själv och glor på något förvillande likt en gigantiskt grå dammråtta. Vågade mig ändå av nödtvång ut i kuling och hagel ner till apoteket. Förra läkaren hade fuckat upp ett recept, förhoppningsvis kan jag få ett nytt av Dr E på fredag, jag fick åtminstone de mediciner jag omgående behövde. Eller antar att jag behöver - jag erkänner att det finns en frestelse att kasta pillerna... jag blir tydligen deppig ändå trots allt jag petar i mig. Måste erinra mig hur bottennivån känns, och det här är inte det, det här är en pastellrosa variant med room service.

10 kommentarer:

 1. Jättemånga har blivit sjuka trotts sprutan. Flera som jag känner har blivit liggande i veckor. Inte roligt! Håller tummarna för att du ska klara dig från detta. Du har ändå så det räcker och blir över.
  Hoppas du får en bra kväll med något värmande i koppen :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag funderade just på att göra mig lite varm choklad.

   Kram!

   Radera
 2. Jobbigt med influensan! Hoppas du inte får den. Krya på till mannen.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas också att jag slipper. Usch.

   Kram!

   Radera
 3. Sprutan hjälper kroppen att bekämpa influensan och ges till dom vars kroppar inte kan bekämpa den på egenhand- så man kan få en influensa trots att man hade tagit en spruta- skillnaden blir bara att man blir frisk innan kroppen tar skada =)

  Ha en fin kväll =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hoppas det! Han har haft 40 graders feber i fyra dagar nu, och eftersom han har lite hjärtbesvär och kraftig astma i botten så blir man lite nojjig...

   Tack detsamma!

   Radera
  2. Skulle ringa rådgivningen och fråga dom om alvedon inte hjälper (dom där receptfria tabletter hjälper sällan)- tyvärr så är kunskapsnivå väldigt låg där...
   Själv brukar jag strunta i att ta tabletter och låter febern göra sitt jobb men jag är inte hjärtsjuk och för det mesta blir jag frisk efter 1-2 dagar.

   Hoppas att det fixar sig =)

   Radera
  3. Han pratade med vårdcentralen igår, som inte tyckte att det var så mycket att göra. Men han blir lite piggare en stund av panodilen så han får i sig vätska. Tack, vi hoppas också att det vänder snart.

   Radera
 4. Krya på den dära mannen. Och var rädd om dig själv. Jag ser ju att du vet och förstår, skillnaden i depressionens spektra.
  Håll dig i ditt pastellrosa rum med roomservice. Det kan ju faktiskt vara pillernas förtjänst att du får stanna just där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hoppas verkligen att det vänder snart och han blir piggare.

   Jag tror roomservicen har stängt och tapeterna flagnar här, det känns mer och mer klaustrofobiskt, men en har ju varit med förr. Tar mina piller.

   Radera