torsdag 14 februari 2013

Morgonsegar

Onsdagen gick åt till en maratonfika med en kompis och att klippa mig. Köpte en skjorta åt yngsta sonen också. När jag kom hem var jag rätt så slut, lagade mat med ett nödrop och sen var det bara soffhäng och tidigt i säng.

Denna morgon är jag fortfarande rätt trött, trots lång sömn. Tänker långsamt, har inte riktigt kommit fram till vad jag behöver göra idag. Packa är nog lika bra, så jag slipper jäkta på fredag morgon.

Än så länge känns det genomsnittligt rätt okej utan lamotriginet, inga riktigt djupa dippar även om det har varit lite svängigt, men det är ju tyvärr alldeles för tidigt att göra bokslut. Jag har redan en massa andra mediciner och det verkar vettigt att se vad som går att dra ifrån, istället för att jämt lägga till nytt, med nya biverkningar. Jag har idéer om andra tänkbara förändringar men nästa läkarbesök är i april så jag får se fram till dess hur detta funkar, om man ändrar hela tiden vet man ju inte heller riktigt var man står.

Nu ska det bli så skönt att komma iväg ett par dagar, barn och vänner och andas storstadsluft...


14 kommentarer:

 1. Ja det ultimata är väl att äta så lite som möjligt men ändå fungera så bra som möjligt. Inte helt lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt projekt att hitta rätt i medicindjungeln.

   Radera
 2. Det var väldans vad långt i förväg du vet om dina läkartider. Själv brukar jag ha noll koll, för ingen berättar något om någon planering för mig. Eller så säger de en sak och gör en annan.
  Jaja. Jag hoppas att det svajiga går över för dig och att du får fast mark under fötterna. Fast inte tråkigt-fast, utan bara lite mer stabilitets-fast så att du slipper hamna i träsket titt som tätt.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här läkaren verkar tycka att tremånadersintervaller är lagom om det inte är något särskilt - jag fick en kallelse med tid i april bara några dagar efter det förra läkarbesöket i januari. Sedan får jag meddela honom via min kontaktsköterska om något riktigt akut dyker upp. Men han har ont om tider vad jag förstår så risken finns att man hamnar på akutpsyk, bläh.

   Det blir spännande att se hur det kommer att fungera nu när jag väl snart bör ha fått lamotriginet ur systemet. Om det lugnar ner sig.

   Kram!

   Radera
 3. Bra tänkt att inte byta ut en medicin mot en annan med en gång (som det brukar gå till). Se vad som gör vad med psyket och kroppen innan det ens är tal om att gå vidare med ytterligare åtgärder. Jisses, prata i timmar? Kan jag koppla vidare mina samtal till dig?

  Ha en wunderbar helg
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan fyra andra mediciner (förutom vid behovs-) så det var hög tid att rensa lite i listan. Bättre faktiskt att göra ändringar när det inte är akut kris och man orkar ha lite tolerans för att det svajar under utsättningstiden.

   Har just pratat någon timme i telefon, men bring it on! ;)

   Fin helg själv!
   Kram

   Radera
 4. Kul med maratonfika och klippning! Jag borde också klippa mig för jag börjar se ut som en räv....... men jag inväntar pengarna den 19:e. Det där med mediciner är ju en kapitel för sig.....så gärna man vill känna att man har den optimala medicineringen och så lätt det är att misströsta och att inte lita på medicinerna..... för nej vem vill vara medicinerad i onödan???? Nä......Man vill ju inte vara en vandrande kemikaliefabrik. Men jag måste säga att jag har tur....... jag upplever att mina mediciner funkar som de ska de mesta av dem i alla fall..... och ja - jag har provat att mixtra med dem men det gick inge bra.....

  Ha det gott i storstan!!!! Lite miljöombyte är aldrig fel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man har kort hår syns det ju så snabbt när det börjar växa ut, så det är skönt att bli klippt.

   Så bra att du har fått till medicineringen någorlunda. Jag har verkligen ett hatkärleksförhållande till mina piller men jag försöker sköta mig nu och göra som jag ska, och så hoppas att vi får till en blandning som funkar.

   Tack, ska bli kul att åka iväg!

   Radera
 5. Ja det här med medicinbyten, in och utsättningar är verkligen en pers. Hoppas du lik som jag hittar en bra kemisk kombination. Min nedtrappning av dunderdosen med venlafaxinet innebär skak, illamående, och allmänt konstig och riktig sjukdomskänsla i kroppen. Men hä ba å bit ihop.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bara att kämpa på och testa det ena efter det andra... Venlafaxin lär vara riktigt elak att sätta ut, så jag avundas dig inte. Förhoppningsvis blir det bra i slutändan, får man tänka och öva sitt tålamod...

   Kram!

   Radera
 6. Svar
  1. Tack, den var riktigt trevlig. :)

   Radera
 7. Just ja, Göteborg va? Härlig stad. Jag längtar dit och hoppas att vi tar oss en tripp dit i sommar igen :)
  Nä det tar nog lite tid att se full effekt av utsättningen av medicinen men det är ju skönt om det verkar positivt hittintills :) Ha en fin helg nu, kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, Gbg. Framför allt är det ju folk som bor där som lockar mig. Det har varit väldigt mysigt.

   Det är ju rätt olika med olika mediciner hur snabbt man kan avgöra. Den här är rätt "långsam" så jag får vänta och se.

   Kram!

   Radera