tisdag 5 februari 2013

Avtryck

Självklart fick jag en föreläsning om sömnen som a och o hos Syster C. Ja, vad ska hon säga? Svårt att förklara den här låsningen jag hamnar i. Så fort jag vaknar till under natten så känner jag mig stressad att gå upp ett tag. Tog visserligen extra sömnpiller enl öv så jag har sovit ett par timmar längre än igår och det är ingen akut fara, sov också på eftermiddagen nästan en halvtimme med huvudet i Mannens knä, men jag känner mig jagad att ha kontroll.

Igår var ändå det mesta rätt kul, även om jag var rastlös. Är lite lägre denna morgon, det är ju det jag är rädd för, så fort jag sover igen så dalar jag, men det är också svårt att förklara begripligt.

Jag vill ha intryck, men Syster C säger med eftertryck att jag behöver pausa från intryck. Kan inte göra av med pengar heller om jag ska till Göteborg, så det funkar inte att ge sig ut och åka trots att jag så gärna vill bort. Projekt surrar i huvudet men jag inser att de antingen är svårgenomförda (fixa till extrarummet) eller bara knäppa (baka kakor och ge bort till grannarna - som vi inte direkt umgås med - för jag ska ju inte äta alltför mycket sött själv). Jag har koll på konsekvenser, Syster C bekymrar sig i onödan.

Men fan, det hade varit kul att ordna till extrarummet, tyvärr står där en hel del grejer som bara inte har någon annanstans att bo, klädkammaren är inte jättestor och är full med allt möjligt och resväskor hivar man inte in i skåp av standardstorlek. Jag får fortsätta tänka.

Ska ta någon timme och kolla på alpint, såg att det börjar idag, trots att deras ord ekar mot mina tankar. Göra lugna saker, stryka kökshanddukar, det är väl enormt lugnt? Gå emot känslan och lita på andras synpunkter trots att det verkar bisarrt.

4 kommentarer:

 1. Svårt. Hoppas att du klarar av att hålla dig lugn och balanserad.. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör åtminstone ett försök.
   Kram!

   Radera
 2. :-D stryka kökshanddukar... mannen kan väl ta med sig kakor till jobbet. han skulle bli superpoppis.

  syster c verkar ändå rätt gedigen tycker jag. hon menar väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Mannen har precis gått i pension så det är slut på att skicka med honom kakor. Men gör jag en körsbärspaj till honom så lär den gå åt.

   Syster C är väldigt snäll och bryr sig.

   Radera