tisdag 3 februari 2015

Besiktning

Idag var det dags för läkarbesök, hej och hå. Snälle Mannen körde mig dit även fast det absolut är gångavstånd, men jag blir så slutkörd av sådana här saker, då är det skönt att kunna rasa ihop i en bil efteråt.

Nu gillar jag min doktor, men vi hade inte setts på ett halvår, bara ett par korta telefonsamtal om akuta saker, så det var en del att avhandla. Jag ska sänka litium, sänka voxran, se om händerna blivit mindre skakiga efter ett par veckor, annars får jag börja med inderal om jag vill (jag skakar verkligen mycket, kan inte längre skriva för hand) Sedan är TSH mystiskt högt, ett njurvärde också över gränsen, samtidigt som levervärdena har backat till det normala så ergenylen ligger kvar. Det är verkligen ett pussel! Samtidigt är det värt det när jag mår så mycket bättre. Visst klagar jag och gnäller, men de flesta av mina bekymmer idag är vardagliga, jag står inte längre konstant på dödens avgrund.

Efter många erfarenheter av högst skilda slag uppskattar jag verkligen när man har en vårdkontakt som känns som ett riktigt samarbete.

Fast uuuhh så uttröttande, nu blir det soffläge!

2 kommentarer:

 1. Så bra att du blev körd av mannen. Att ha en läkare som man trivs med är ju också bra även om man önskar att besöket inte behövt bli av. Hoppas att du får ordning på dina skakningar och att du får balans på dina mediciner.

  Jag har sett en hel hubbe med snödroppar, men var hade jag kameran!!!
  Fy på mig, får ta mig dit igen :-)

  Sov gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av lite konstiga anledningar googlade vi Stalin igår, och fick veta att han hade samma dygnsrytm som min man, d.v.s. som en vampyr. Mannen erbjuder sig alltid att skjutsa mig om jag ska någonstans (jag kör inte själv) men jag försöker att inte överutnyttja det och dra upp honom i ottan när han nyss somnat. Staden är inte större än att det i princip går att gå överallt med lite energi, och det finns också ett par bussar. Men nu skulle jag inte iväg förrän efter lunch, så jag föll för frestelsen, och det var skönt!

   Ja, bildbevis vill vi ha! :) Hoppas du får tid igen snart.

   Kram!

   Radera