onsdag 23 april 2014

Uppåtpil

Angående rastlösheten i kroppen så ville Dr C i första hand eliminera seroquelen, så den är sänkt ytterligare nu, inte mycket kvar. Sedan är det något märkligt med ergenylen, för fast jag gick upp i dos har blodvärdet (rättelse: valproatvärdet) gått ner från ca 350 till 300. Riktigt jäkla skumt det här med kroppskemi.

Känner mig helt odeprimerad iallafall, och det är ju alltid välkommet.

Jaa... känner mig nog precis så där på början till speedad. Sov i natt men inte lika mycket. Skriver långa utläggningar här och var om lite vad som helst. Svårt att sätta fingret på, men upplevelsen av att ha åsikter. Och - något jag skäms lite för att erkänna - en mild irritation på människor jag tycker borde skärpa sig av en eller annan anledning, kanske samma anledning som jag själv vid andra tillfällen borde skärpa mig på grund av. Fast mest en glädjekänsla som inte behöver något skäl.

Det borde inte bli så mycket mer med det, så kemiskt dämpad som jag ska föreställas vara.

Magnoliorna är snart utblommade, häggen håller på att slå ut. Små små flugor/myggor dansar framför ansiktet när man går nere vid ån. Mannen höll på att bli påkörd av en unge på sparkcykel, herrejäklar vad snabbt de går, inga skydd har kidsen heller, mammahjärtat fasar. Men jag vet, få på en elvaåring hjälm... Vi stannade till på Coop för creme fraiche till middagen (lax m fetaost i ugnen, ljummen potatissallad med örtdressing). Plus ett par lottokuponger, vi har nämligen tänkt bli rika nu, riktigt svinrika, bara så ni vet. Apoteket sedan, Mannen besväras av pollenstormen. Det är t.o.m. så att jag småsnörvlar så fort vi är ute och går, jag som aldrig haft pollenallergi.

Nu borde jag börja tänka på vilka kläder jag ska släpa med till Stockholm, så jag hinner tvätta. Fast undrar om jag inte ska sätta igång med middagen först, blev sugen när jag skrev om den ;)

6 kommentarer:

 1. När jag bodde i Holland hade jag en otrolig Magnolia utanför. Den blommade i höjd med sovrummet på andra våningen. Glömmer den aldrig!
  På tal om Holland, Kick-bike eller som det hette där "Step" var högsta mode på 60-talet. Vi ligger aningen efter :D.
  Inte heller jag brukar känna av pollen, men i förrgår var det jobbigt. Såg ut som en mört (röda ögon) och ögon och näsa rann! Idag har jag knappt varit ute, max 7 grader och blåsigt.
  Jag skulle ha varit till psykdoktorn idag, ringde och avbokade. Varför gå dit när jag mår så här bra?? Visst, jag svänger, snabbt också, flera gånger per dag, men jag klarar det!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns verkligen massor av magnolior här i Skåne, och de kan bli riktigt stora och ståtliga med tiden, som ett sagoträd.
   Haha, så sparkcyklarna har äntligen tagit sig hit, det tog ett tag ;)
   Receptarien på apoteket sade att det är enorma mängder pollen just nu, de säljer massor av mediciner. Men då kan man väl tro att det ska vara över snart, om det blommar så mycket samtidigt.
   Ta du vara på de dagar du mår bra, varför ta ut sorger i förskott?

   Kram!

   Radera
 2. oj! Har du ett HB på 300?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nej, slarvigt skrivet, det är valproat/Ergenylvärdet som är 300. Det förra värdet på 350 var tydligen precis på nedre gränsen för terapeutiskt värde, så 300 är för lågt. Ska ta ett nytt prov snart.

   Radera
 3. Jag hoppas att min magnolia som jag har på Öland har slagit ut tills jag kommer på fredag. Den är så översållad med blomknoppar så jag kommer inte att se stämmen nu när den blommar. Min pappa nästan skrek rakt ut för två år sedan då jag bad min lillebror att klippa till den lite. "Den kommer att dö. sa pappa" Men inte dog den, den har bara blivit vackrare och vackrare och blommorna blir bara flera. Tji fick farsgubben :-)
  Oj vad jag blev hungrig nu när jag läste vad ni ätit!
  Tack för ditt kloka inlägg hos mig. Gillas :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns nästan overkligt att ett stort träd kan vara översållat med tulpaner :) Hoppas du får njuta av ditt träd i helgen.
   Finns mat över, kvista över så får du lite ;)

   Kram!

   Radera