fredag 4 april 2014

Årsdag

Idag är det vår 6:e bröllopsdag ♥ Fast vi firade redan igår, det passade så bra att på impuls äta lunch på restaurangen vid stranden, och gå ut på bryggan där vi gifte oss och titta på utsikten. Strålande sol och kall vind.

Jag tog mig iväg till jympan kl 10. Dessutom tar det en halvtimme att gå dit, så man hinner bli varm. På hemvägen importerade jordgubbar på Ica och rödvin på Systembolaget, flera av dem som jobbar där är så himla trevliga och hjälpsamma, långt ifrån gamla tiders sura tanter, då när man fick handla över disk.

Det går upp och ner, upp och ner. Konstigt. Även om jag kan svänga snabbt så brukar det vara fråga om flera dagar i ett visst tillstånd, inte flera gånger per dag. Jag är energisk ena sekunden och så trött att jag bara vill sova nästa. Snurret i huvudet är kvar. Jag sitter åtminstone mindre vid datorn, som jag sa att jag skulle göra. Om det nu hjälper.

Det här var en diskpaus. Dags att återgå till plikterna.

12 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag upplever också snabba växlingar, en läkare satte diagnos Bipolär 11, rapid cycling och gav mig medicin. Nästa läkare tog bort både diagnos och medicin, påstod att allt var abstinens av medicin jag slutat med för ett år sedan! Nu den 22:a ny läkare igen, få se vad det blir denna gång ...
  Grattis på års-dagen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, jag tycker det är så jobbigt när man ska byta läkare hela tiden och få olika besked. Just när det gäller psyk verkar alla vilja ha sin egen lilla teori. Det där med abstinens efter ett år låter skitkonstigt tycker jag! Hoppas du får klarare besked nästa gång.

   Tack så mycket!
   Kram!

   Radera
 2. Grattis till de sex åren tillsammans. Det är fint som snus det, med en man som man tycker om :) . Ja systemet är trevligt att gå in i nuförtiden......inte så monopolaktigt fast det ÄR monopol. Bra bra där med jympa och allt! Super! Alla mår bra effekter av fysisk aktivitet går inte av för hackor........ Jag tycker också det är konstigt hur det är med svängningar...... rätt vad det är mår man jättenormalbra...... livet leker......sedan - pang....... nedtryckt under vattenytan igen och man förbannar tillståndet........ Man får liksom smak på det goda och så rycks det ifrån en..... om och om och om igen.......... Ja ja det är ju så det är så man får ju ta det..... coopa så gott man kan........ för vad ska man annars göra eller????? Svära kan man göra men det hjälper inte..... vid det här laget har man lärt sig i alla fall ganska bra HUR MAN SKA LEVA........man gör så gott man kan bara och svängningarna kommer ändå. JÄVLA svängningar. Men det kunde varit värre...... man kunde haft obotlig cancer..........urk.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) De sex åren är bara den tid vi varit gifta, sedan var vi ju ihop nio år innan dess också :)

   När det gäller träningen tar jag inte ut något i förskott - har börjat så många gånger och slutat, det återstår att se om jag fortfarande håller på om ett halvår ;) Jag vet iallafall att jag börjar med jympa och eventuellt yoga. Gym tråkar raskt ut mig och min rygg tycker inte att jag ska löpa, dans skulle vara ett stort skämt (nu kan man ju argumentera att om Patrik Sjöberg kan så borde jag kunna, men nej!) Har aldrig märkt att jag mått bättre psykiskt under de perioder jag verkligen tränade 2-3 gånger i veckan, men jag tänker att det är iallafall bra för kroppen.

   Försöker peppa mig själv genom att tänka att jag inte är värst ute, en del är ju konstant ledsna eller arga, jag har det åtminstone skitkul mellan varven!

   Kram!

   Radera
 3. Jag upplever också märkliga svängningar nu. Har visserligen inte diagnosticerats med bipolär sjukdom. Men min nya läkare kommer att utreda mig, för hon tror att det är det som det handlar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att det utreds. Först och främst för behandlingen, förstås, men även för att man ska kunna tänka med diagnosen/diagnoserna tycker jag. När jag har haft diagnoser jag inte har kunnat tänka med, för att de inte har förklarat något för mig, så har mycket skruvats till. Vad tusan är "ospecifikt ångesttillstånd" och vad gör man åt det?

   Jag hoppas ni kommer fram till något som känns vettigt och begripligt.

   Radera
 4. Och såklart grattis på bröllopsdan! Mysigt med havet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Helt underbart med havet...

   Radera
 5. Grattis till er dag! Kan tänka mig att ni hade ett fint bröllop intill havet.
  Hoppas gubbarna och vinet fick dig att njuta lite extra av eran dag :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt bröllop blev precis som vi önskade, bara vi två, ett par vänner som vittnen och en mycket trevlig vigselförrättare. Ett par veckor innan vigseln ringde Mannen upp gatukontoret och kollade att bryggan skulle vara ledig. De sa då att de skulle lägga om sitt strandstädningsschema en aning och skura bryggan i tid, och den var mycket riktigt alldeles ren och fin :) Strandrestaurangen tillhör ett litet hotell där vi tillbringade natten. Enda smolket i glädjebägaren var att Mannen vaknade med 40 graders feber och knappt kunde gå! Det är farligt att gifta sig, det hörs ju på namnet ;)

   Kram!

   Radera
 6. Jag försöker att sova efter lunch för att minska svängarna. Det är svårare när våren och solljuset kommer. Känns som elak och alldeles för kraftig energi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att våren stökar till det...

   Kram!

   Radera