tisdag 8 april 2014

Kurragömma

Uppneruppneruppner. Hur pigg som helst ena stunden, blytyngder i strumporna nästa. Jag gör åtminstone en del av vad jag ska. Vakna 8, kaffe o macka o avokado o piller, ner till F&S för ett jympapass, gick hem för solen tittade fram, ner med påskliljor och pärlhyacinter i stora krukan utanför dörren, dusch, påklädd och sminkad till gröttallriken, skjutsad av snälle Mannen till sjukhuset, träffade Syster M och försökte på något sätt reda ut vad jag känner, inte helt framgångsrikt, åkte med Mannen till Willys för clementiner och mjölk och fetaost, satte på tvättmaskinen och lade undan de tvättade handdukarna som torkat i torkskåpet, på med tv:n, något flimrar förbi, kryper över till datorn för att svara på ett foruminlägg, någon messar på fb, försök att säga något vettigt, tvättmaskinen piper så jag får gå och hänga svart tvätt.

Ångestångestångest, vassa tankar vill inte släppa.

Ikea igår med en vän, mest snack, nya skärbrädor, ett kuddfodral, fotoramar, några växter. Halvvägs någon annanstans.

Hemma slår ångesten till. Ångestångestångest.

Ishockeykval. Game of Thrones. Inuti och utanför.

Nä jag måste verkligen hänga den den där tvätten.

(Försöker ändå känna en viss glädje över att Syster M sa att Dr C har tagit en fast tjänst på mottagningen så jag får ha honom kvar, annars skulle han ha slutat om några veckor. Hurra, en läkare som går att prata med!)

10 kommentarer:

 1. Låter som en ansträngande bergochdalbana. Men bravur till dig som ändå gör saker! Jag hade nog mest gått och gömt mig...

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skriftligen förbundit mig till att försöka göra vissa saker så inte jäkelskapen ska ta över, är dock långt ifrån säker på att det funkar i längden, förr eller senare blir man trött :/

   Kram!

   Radera
 2. Så du kämpar! Hoppas att du vinner kampen för det är du väl värd. Imponerad av din styrka måste jag säga, även om det inte är så kanske som du ser det.
  Blir glad över att läsa att doktorn stannar kvar, det är ju alltid en tröst när nätverket fungerar.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen vinst egentligen, det är ungefär som tandborstning, något ständigt pågående. Men jo, jag är glad över doktorn, hade inte räknat med det.

   Kram!

   Radera
 3. Vettiga läkare är guld värda, skönt att han stannar. Jag hoppas din bergochdalbana lugnar sig snart, det är ansträngande när det är så pass rörigt. Håller med de andra om att det är imponerande att du får så bra saker gjorda trots allt.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt tröttsamt när man ska träffa en ny läkare varje gång, och vi har bara haft stafettläkare här ganska länge, så varje form av stabilitet mottages tacksamt. Förhoppningsvis lugnar det sig igen när medicinerna är på plats, har gjort det här tusen gånger men det går inte att komma ifrån att det är lite tungt ändå.

   Kram!

   Radera
 4. Hurra för att den braiga läkaren blir kvar. Fy vad du får kämpa dig igenom dagarna. Inser varje gång jag tittar in här hur bra jag har det som får vara frisk och må bra.
  En stor kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har alla vårt kors att bära, eller hur säger man - jag vet "normala" människor som är olyckligare än jag som är "knäpp" är. Efter gårdagens jobbiga eftermiddag blev kvällen rätt bra. Jag öser ur mig känslor här för att jag inte alltid vill belasta omgivningen, om något skulle vara riktigt riktigt allvarligt söker jag annan hjälp än på internet.

   En stor kram tillbaka!

   Radera
 5. Hoppas hopps hoppas det blir bättre med ångest ångest ånges

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Hå. Det är betydligt bättre nu.

   Radera