torsdag 10 april 2014

Avlyssning

Några timmar, ett par tvättar, lite Stargate och ett wienerbröd senare mår jag helt okej faktiskt.

Ja, lite upprörd av något jag läser, men det är rimlig upprördhet, och den rubbar inte min känsla av fötterna på jorden.
Skrev tidigare om bältesläggning inom psykiatrin. Här dök det upp ett par relaterade artiklar, ett svenskt studiebesök på Island:

"Bältesläggning ger trauman" 
http://www.goteborgsfria.se/artikel/112693

Så lyckas Isländsk psykiatri utan bälten: 
http://www.goteborgsfria.se/artikel/114000

I våra samtal med isländsk vårdpersonal framhölls vikten av att bemöta oroliga, arga eller våldsamma patienter med respekt. Att försöka förstå orsaken bakom känslotillståndet och ge av sin tid och lyssna. Självklara saker, kan det tyckas. Men vi, som i akuta lägen mött vården som patient respektive närstående, har sällan upplevt att intresset att försöka förstå stått i fokus. Vår erfarenhet är att det som ofta prioriteras här är att patienten ska hålla sig lugn, inte störa och inte visa starka känslor.
Nu får man väl ägna resten av eftermiddagen åt att byta lösenord överallt, fast enligt den senaste artikeln jag såg spelar det ingen roll, felen måste fixas på serversidan... http://www.dn.se/ekonomi/it-buggen-varre-an-vantat/  Men det är ju ändå bra att göra då och då. Bara ganska tradigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar