lördag 31 augusti 2013

Nattmangling

Det är något magiskt med kl 04.00 - jag vet inte hur många gånger jag har vaknat däromkring. En ensam bil brummar därute. Mannen har somnat ifrån tv:n som hysteriskt visar reklam på danska. Jag sveper in mig i en lila fleecepläd jag fått av en vän och sugs mot datorn. Skummar tidningar - hur går det med Syrien? Vilka strider om byggnadslov i den lilla staden just nu? Skärper till mig för att inte näthandla. Jag hittar ju saker hela tiden som jag begär, tvättäkta materialist. Men igår frågade mina söner om jag inte kommer upp och hälsar på snart, det var inte så länge sedan sist men uppenbarligen (tackom och loven) vill de se mig igen. Så pengar kvar till en tågbiljett får jag ordna. De firade visst tillsammans att det var sista dagen på jobbet för dem båda, innan nya äventyr väntar. Så fantastiskt det är att följa dem i mot- och medgång.

Ska bli skönt att få rena, nymanglade lakan i sängen ikväll. Små tankar. För att bilda kontrast mot stora tankar. Meningen med livet? Just nu tänker jag att det är att leva och se vad som händer. Jag tror inte på något utlovat öde, varken positivt eller negativt. Saker blir. Och blir på nytt. Ofta i hjulspår, men ändå alltid föremål för revidering. Inte för att jag anser att någon måste orka. Jag är bara tacksam för att min dödsdrift inte har vunnit hittills. Vill inte missa sådana här stunder. Regnet mot rutan, det svaga surret från datorns fläkt som ackompanjerat natten så många gånger. Varm, trygg, älskad.

10 kommentarer:

 1. Det där var vackert. Och jag håller med dig om att fyratiden på morgonen är speciell. Jag har inte riktigt fått klarhet i detta, men är det inte där någonstans som kallas för vargtimmen, eller har jag helt fel nu?

  I vilket fall som helst: KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är vargtimmen, runt 3-5. När ångesten är som störst för den som grubblar. Kanske är man som känsligast när kroppen går på sparlåga. Har jag ångest tycker jag också att det är en jobbig tidpunkt. Är jag glad är det bara underbart. Skumt...

   KRAM!

   Radera
 2. Det verkar fint det där. Hoppas du får en bra dag också.

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, dagen har varit helt okej hittills, även om jag inte gör något superspännande.

   Kram!

   Radera
 3. Då jag ofta kliver upp strax efter fyra då jag har mitt tidiga pass så är det inte ett klockslag jag direkt gillar. Tycker om det du skrev idag, lite tänkvärt. Ha nu en skön kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, ingen tid på dygnet är kul om man är tvungen att vakna när man skulle ha kunnat vira in sig i täcket en stund till... Du gör ett bra jobb.

   Jag tvättar lakan och har det faktiskt rätt bra.
   Kram!

   Radera
 4. Man fick en lugn känsla när man läste din text idag. Harmonisk på nåt sätt. Hoppas att din känsla av varm, trygg, älskad fått hålla i sig hela dan. Kram My!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var en bra dag igår, och jag tror på denna dag också.

   Kram!

   Radera
 5. Att kunna flyta på livet och surfa på vågorna är en ynnest..... Kram

  SvaraRadera