söndag 18 augusti 2013

Skogstjärn

En hel vecka utan uppdateringar. Jag har gjort två små utflykter från min öde ö, tog bussen till köptemplet ett par timmar och träffade en kompis en annan dag och grävde lite mer i hennes trädgård. Helt slut och slocknade när jag kom hem. Huden sticker, som taggar, nej rör mig inte. Du får klara dig själv, omvärld!

Tack och lov är min tolerans för att ha Mannen inpå mig nära nog hur hög som helst. Fast han låter mig å andra sidan vara ifred om jag vill.

De flesta dagar tar jag mina piller utan så mycket tänk, men idag funderar jag över om jag verkligen behöver så himla mycket Abilify, nu när det är jämförelsevist lugnt. Har inte fått någon läkartid ännu, skulle haft i början av månaden var det sagt, men jag har inte hört något. De väntar väl på att det ska bli akut igen. ;) Då blir det lätt så att man blir sin egen doktor.

Läste någonstans att man blir mer deprimerad av att använda facebook. Försökspersoner fick rapportera vid bestämda tidpunkter under dagen hur mycket de just kollat fb och hur de mådde på en skala. Det blev inget positivt utfall. Jag har inte skrivit något själv men läst på fb mer frekvent än vanligt de senaste dagarna. Någon depression har inte synts till, däremot en del uttråkning. Om jag blivit uttråkad av läsningen eller läst för att jag varit uttråkad förtäljer inte historien. Varför lägger man ut en bild på sin middagstallrik? Fast det är väl exakt samma sak som när jag bloggar om att jag just har diskat, vem bryr sig? Kanske är det mumma för någon etnolog. ;) Jag orkar fortfarande med söta djurbilder dock.

Som jag konstaterat förr så mår jag rätt bra när jag är understimulerad, vilket jag nog är just nu. Lägg på lite spänning i tillvaron och ångesten kommer som ett brev på posten. Eftersom en del av mig gillar omväxling och en annan vill ha allt stående på sin rätta plats blir det en viss inre konflikt. (Föranlett av att jag planerar en liten resa till mamma i Norrland - höststormar, försenade tåg, vem vet vad - och vet inte om jag tycker det är jättejobbigt eller jättekul, antagligen både och.)

Sista dagen av friidrotten idag, sedan får jag hitta på någon annan hjärnnarkos.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du målar upp en så tydlig bild i dina inlägg, både de som handlar om lugn, ro och disk, och de som är mer ångestfyllda. Du skriver bra, helt enkelt.

  Hoppas du mår fortsatt bra, och att du får läkartid utan att det måste föregås av att du mår sämre. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de snälla orden, särskilt när det kommer från en duktig skribent. :)

   Kram!

   Radera
 2. Jag slutade med Abilify för två veckor sedan. Tycker att jag varit stabil ett tag nu. Har inte märkt några overklighetssymptom sen jag slutade.
  Doktorn sa att det bara var att sätta in A igen om symptomen skulle komma tillbaka. Känns skönt att få rensa ut lite meds ibland.

  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det gått bra för dig. Det är möjligt att jag behöver lite Abilify, men maxdos som jag har nu tror jag är att ta i... Får väl hinta till min sjuksköterska att jag funderar på att mixtra med medsen på egen hand, så kanske det blir fart på dem. ;)

   Kram!

   Radera