fredag 17 juli 2009

Viktfälla

Har lugnat ner mig in i någon sorts såsigt soldis. Mannen skulle på ett ärende i jobbet och jag åkte med, så gick en del av dagen. Han fick lämna av mig vid stranden på vägen hem, den avlägsnare delen av stranden där små barn, hundar och nakenbadare håller till. Det är väldigt långgrunt, jag nöjde mig med att gå i till midjan. Promenerade hem sedan. Det är ett bra sätt att lura sig själv ut ur segheten, placera sig själv på en plats där inga bussar går och enda sättet att ta sig hem är att använda benen. Men det var inte så långt som jag trodde, tog bara en timme och en kvart.

Vacklar mellan att vara nöjd med de kilon jag gått ner av Risperdal- och Lyricavikten, och att tycka att jag borde banta bort resten. Svårt att reda ut vad som är ens egna önskningar och vad som är samhällsideal. Nu behöver jag inte längre handla jeans på Big is Beautiful, så av rent praktiska skäl går det bra att gå omkring och se ut så här, jag faller innanför någon sorts normalitetsramar, åtminstone för min ålder. Egentligen skulle jag nog inte ens vara snygg om jag gick ner 15-20 kg (förutsatt att jag skulle klara av något sådant, tveksamt) - tuttarna försvinner och magen rynkar sig, är man lite äldre behöver man ett visst mått av stoppning.

Men jag märker att jag inte är fri från idén smal=dygdig. Ens slappa lår är beviset på ens slappa psyke. Svartvita bilder på blonda och högresta människor som gymnastiserar i takt rullar i bakgrunden. Så jag kan inte låta bli att väga mig, och hurra för varje hekto som försvinner. Som om någon bryr sig.

8 kommentarer:

 1. Jag tänker ungefär som du när det gäller vikten, kanske har jag några kilos övervikt även om omgivningen anser att jag är lagom.

  Om jag ska banta så är det nog mest för min fåfänga och gängse skönhetsideal än att jag lider av vikten. Och så tänker jag att jag kanske blir rynkigare och hängigare om jag går ner.

  Så vad är bäst, att vara lite lagom rund eller skrynklig och hängig? Jag föredrar nog det första.
  Om man sen går ner lite av att röra på sig så är det ju en bonus, du är så duktig med ditt promenerande.
  Tänk om jag kunde kommit igång jag med.
  Ha en skön kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. He-he - slappa lår och slappt psyke, jag det stämmer in på mig då. Jag gick upp några kilo och fick finaste jättetuttar, var jättestolt, men tyckte ju inte om mina nya lår. Nu har jag gått ner hälften igen och tuttarna håller på att ramla ner mot golvet igen....
  uppner

  SvaraRadera
 3. Bloggullet - jo, lite fåfäng är jag allt, så det gäller att rikta in fåfängan på rätt saker, se sina fördelar. Lättare sagt än gjort. Men jag ska nog försöka behålla mina former, att vara pinnsmal är liksom inte jag. Kan ändå inte få en kropp som en 17-årings så det är löjligt att inbilla sig det. Och min man har ju faktiskt aldrig klagat...

  Vet inte om man går ner så mycket i vikt av promenader, men det är skönt ändå, man får tid att tänka och slappna av. Jag har gått varenda dag senaste veckan, det känns bra. Får se hur det bli idag när det regnar. ;)

  SvaraRadera
 4. Uppner - varför tappar man alltid vikt på de ställen man skulle ha velat ha den kvar, suck.

  SvaraRadera
 5. Du vet..du duger precis somdu är.

  Varm Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har ett långt mail på gång.;0)
  Jag önskar dig en fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera
 7. LaLuna - tack, det var gulligt sagt.

  Bloggullet - långa (och korta) mail är mycket välkomna!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 8. Jadu, att jag vågade. Jag kommer nog aldrig åka på semester mer med dom kan jag lova. Hemresan var en riktig skräckresa och jag trodde hjärtat skulle stanna flera gånger. Skulle skriva om det i min låsta men har inte orkat än, men någon dag så :)

  Jag kan lova dig att ens liv inte blir bättre som smal. jag har alltid varit smal och fått höra att jag har anorexia, att jag petar i magen och folk ska klämma på min kropp och kommentera den ständigt, precis som att jag inte hade nog med missnöje över den. Har därför fått en fobi att äta med andra eftersom jag hela tiden känner att deras ögon är på min tallrik.
  Lagom är alltid bäst, vad nu det är. Jag skulle hellre ha lite hull :)
  Kram

  SvaraRadera