torsdag 9 juli 2009

Materialism

Skulle bara till apoteket och hämta mina jättedyra piller (tack och lov att högkostnadsskyddet ännu finns kvar, hur länge?) Där träffade jag förstås på en kompis och min ensliga promenad blev fika på stan och shoppingrunda. Det borde vara spöstraff på att gå in i alltför dyra affärer när det är rea, självklart hittar man just det plagget i just den färgen i just rätt storlek, och även om det är 50% rabatt så är den kvarvarande summan tillräckligt hisnande. Med en längtansfull suck gick jag och handlade behövda tröjor till Mannen istället.

På hemvägen i bilen - Mannen hämtade mig för vi skulle åka och handla mat - kom samtalet osökt in på kläder och jag kunde inte hålla mig utan antydde att jag blivit kär i en alltför dyr kavaj. Han kontrade genast med att han faktiskt köpt en jacka för 1500 och att vi har råd just nu, och så drog han raskt iväg mig till affären. Så nu äger jag en dimrosa kavaj i mjuk skärning i tunn linne/ull och är barnsligt glad, och hoppas att det är fortsatt halvsvalt imorgon så jag kan ha den på mig.

Jag är en obotlig materialist, jag kan verkligen bli lycklig av saker. Ok, jag kan vara lycklig utan saker också. Skulle lägenheten brinna ner skulle jag bli sorgsen men inte knäckt. Och jag är mycket väl medveten om att inga prylar i världen någonsin kan ersätta mina närmaste. Men på dessa premisser är jag fortfarande saksamlare.

4 kommentarer:

 1. Att shoppa är ju underbart och man mår så bra. Synd bara att inte pengar växer på träd :) Försöker verkligen hålla i mina och t.ex. spara så jag kan gå och tokshoppa sen, det är livet det :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det önskade jag också. tyvärr var det ingen fantasi.
  Tack, resan kommer bli kanon, det har jag bestämt6 mig för även om det finns ett och annat orosmoment.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Shopping kan bota mycket! Jag sprang omkring på stan idag och hittade egentligen ingenting, men slutade med att köpa en kaffekopp med fat. RIKTIGT fint faktiskt - så nu blir det kaffe på fint sätt!

  SvaraRadera
 4. Åh, dricka kaffe i en riktig kopp är härligt! :)

  SvaraRadera