torsdag 2 juli 2009

Cykelslang

Första lilla sträckan avklarad, middag med mamma och styvfar och lite annan släkt. Det gick rätt bra ändå, informellt på en uteservering, perfekt väder, inte för långvarigt. Mannen och jag bestämde oss för att cykla ner, han fick göra världens snabbaste byte av innerslang (som även involverade att borra upp låset, lång historia) vilket han fixade galant. Insåg att jag borde cykla oftare, jäklar så mycket smidigare än att gå (historiens största aha-upplevelse). Jag är lite trafikrädd dock och vill helst bara hålla mig på cykelbanor. På något sätt har jag svårt att hålla uppmärksamheten på rätt ställe, blir förvirrad och lite avstängd av alla intryck när det går fortare än gånghastighet.

Är lite allmänt förvirrad och ångestladdad omväxlande med avstängd. Skulle egentligen behöva isolera mig några dagar, men ibland får man lägga lite krut på att sköta sitt sociala liv. Nej, man kan faktiskt inte alltid bara tänka på sig själv i ett kortsiktigt perspektiv. Om jag missköter mina kontakter kommer jag till slut inte ha några kvar, och det skulle knappast göra mig lyckligare i längden. Så jag biter ihop lite, tar en Stesolid och har det så kul som jag kan.

Egentligen är det halvlånga perioder av mitt liv då jag inte haft så stort umgänge, p.g.a. flyttar och annat. Ändå tenderar jag definiera mig utifrån de stunder då jag varit väldigt utåtriktad, träffat folk, t.o.m. festat. Det är det jag vill leva upp till, trots att läget oftast inte är detsamma nu. Precis som jag tror att de njutbara hypomana stunderna, då solstrålarna glittrar i vattenpölarna och musiken kommer från en högre sfär, är min normalitet, fast jag samtidigt förstår att så är det nog inte. Det är svårt att skapa en prototyp till självbild som inte blir totalt ouppnåelig och knäckande. Det är svårt att inte jämföra. Kanske hittar man balansen någon gång?

3 kommentarer:

 1. Å tack snälla du för din kommentar. Jag tycker också att det är kul och spännande att följa min utveckling :)
  Jag föredrar oftast att gå framför att cykla och det har nog också att göra med att jag har svårt med uppmärksamheten och fokuseringen så jag blir genast en traffikfara så fort jag har med mig ett färdmedel som JAG ska styra över :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja cykla tycker jag är jätteskönt. Jag cyklar överallt nu för tiden sen jag fick min cykel.

  kram

  SvaraRadera
 3. Kram på er, med eller utan cykel! ;)

  SvaraRadera