söndag 5 april 2009

Psyk-ornitologi

Fick en kommentar från Bloggullet som väckte ett minne.

Att vara inlagd kan, som säkert en del av er vet, vara en högst tålamodsprövande sysselsättning. Om man inte är rökare, eller trotsar rökmolnen och sätter sig i rökrummet ändå för att få lite socialt umgänge, om man inte vill lägga pussel i dagrummet medan personalen för intelligensbefriade konversationer om kakrecept, om man har tröttnat på att ligga på sängen och stirra i taket med hörlurarna fast inkilade i hörselgången och något argt/deprimerande/ironiskt på hög volym (förutsatt att man får lov att ha hörlurar, tänk på sladden!) - ok, vad gör man?

Man kan t.ex. sätta sig i matsalen och fågelskåda. Vår matsal lämpar sig utmärkt för detta. Utsikt mot några små buskar närmast huset, en smal bit gräsmatta samt en skogsdunge med blandade träd. Ser man sen till att bli inlagd då och då under de olika årstiderna så är förutsättningarna utmärkta för psykfågelskådning. Inomhus. Ingen som stör ("vad gör hon där? bara sitter och stirrar ut?" "äh, bry dig inte om henne, hon är knäpp"). Ingen känsla av att man egentligen borde göra något bättre av sin tid.

Talgoxe, rödhake, gärdsmyg, hackspett, nötväcka, björktrast, grönfink, skrattmås, tornfalk, steglits - observerar ni att fåglar ofta har tvåstaviga namn? (jag vet att det finns en trestavig där också ;) ) 24 arter fick jag ihop, sen lyckades farbror tokdoktorn bota mig såpass att jag inte blivit inlagd mer. Så tankarna på att starta en psyk-avdelning av club 300 har mer eller mindre förpassats till hjärngarderobens mörkaste skrymsle. Men får jag något storstilat sammanbrott i framtiden och åter packas in på avd XX vet man aldrig var det kan sluta, be till högre makter att detta aldrig kommer inträffa!

5 kommentarer:

 1. Ta i så fall med dig ett fågellexikon och en kikare ;-)

  Du har fått en ny tydning på din dröm:
  http://asiktskanonen.se/2009/01/17/s-drommer-och-jag-tolkar/

  (Ny förmåga som tolkat i kommentarsfältet)

  SvaraRadera
 2. Heh, skulle bli lite kul att se personalens miner när de visiterar en.

  Tack för informationen, nu känner jag mig viktig ;)

  SvaraRadera
 3. När jag låg inlagd en gång så var det en dam som också var inlagd och som roade sig med att skratta åt sig själv. Ibland när hon sa något, som hon själv tyckte var roligt så hörde man ett: HAHA! efteråt. Man kunde verkligen inte hålla sig för skratt. Dessutom så hände det ibland att hon fes i takt när hon gick och det var som att det inte bekom henne ett dugg för hon bara fortsatte gå. Det var nog den bästa behandlingen jag fick där för gudars vad jag fick skratta haha
  Kram

  SvaraRadera
 4. Personalen hade nog tyckt att du var en udda fågel i samlingen :-D

  SvaraRadera
 5. Åh, Kimmi, din lilla muntergök! ;)

  SvaraRadera