onsdag 1 april 2009

Kontaktförsök

Det har varit rätt stillsamt här i några dagar. När det varit aktiviteter (min sons besök, kalaset i lördags) behöver jag slappna av några dagar. Nu börjar jag känna mig normal igen.

Mötte min sjukgymnast på gymmet igår, det var ju bra så ser han att jag inte hittar på att jag börjat gå dit, haha.

Har lyckats med konststycket att tvätta min mobil i tvättmaskinen. Den tycker inte längre om världen. Efter rejäl torkning gick den att sätta på, men den hittar ingen signal. Eller vill inte. Min snälla son som är lite elektronikfrälst har skickat mig en av sina gamla, som med mina mått mätt är fullt tillräcklig. Hoppas den kommer idag. Jag är verkligen grymt mobilberoende trots min ålder, jag kan ju faktiskt vagt erinra mig tiden innan man hade dem och på något märkligt sätt överlevde ändå.

Min ego-arkeologi i de gamla bloggarnas avlagringar gör terapin mer meningsfull just nu. Att försöka plocka ihop detaljer till ett sammanhang. Just nu slutet av 2006-slutet av 2007. Varför mina självmordtankar blev så riktade och seriösa, fast jag mådde rätt bra också mellan varven. Psyko H berättade (inte försvarade sig, utan just pratade om) hur han känt när han nästan lade ner vår terapi. Att han kände sig helt uppgiven och trodde att det här var bortom hans förmåga. Vilket jävla jobb det är egentligen. Iallafall så gillar jag att knyta ihop trådar. Jag har verkligen svårt för att släppa och gå vidare innan jag har fått älta något ur olika synvinklar. Jo, jag har försökt, till minnesförlustens rand, men saker brukar krypa fram så småningom ändå. (Har lagt in lite mer på ordminnen, det är rätt mycket om självskadande för jag kämpade mycket med det just då och klarade inte att prata med folk om det, så jag skrev.)

Det är skönt att känna mig tillräckligt stark för att gräva, trots det för mig enormt triggande materialet har jag inte sökt mig till kniven eller pillerburken.

Nu får jag väl gå och göra mig iordning, vaken har jag varit ett tag men att verkligen komma igång är en annan femma. Men nu ska här gås till arbetsträningen och fållas tygbitar. Häpp!

4 kommentarer:

 1. Tittar in och en tanke som slår mig är att det känns så tryggt inne hos dig här i bloggen. Själv är jag "all over the frikkin' place" just nu. Fast inte på något bra sätt.
  Massa kramar i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Stor stark kram tillbaka. Jag hoppas du hittar lite lugn snart, det är inte roligt när det blir för stökigt.

  SvaraRadera
 3. Jag är som du, ältar, analyserar, vrider och granskar ändå in i minsta beståndsdel. Sen kan jag släppa det om jag har tur, annars kan jag älta resten av livet.
  Det är trist när tom psyk anser att man är hopplös, har varit med om det hos en psykolog en gång.

  Jag ska maila dig när jag känner mig bättre, vill inte belasta dig med mina problem just nu.
  Ha det bra, hoppas du får sol idag.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Bloggullet, maila du när du känner för det och orkar, det är ingen press.

  Du skulle se vilka fina mörkblå mini-irisar jag har i kruka utanför dörren. Kanske lägger upp ett foto imorgon.

  Många kramar!

  SvaraRadera