torsdag 16 oktober 2014

Sällskapsdjur

Kalenderblick. Javisstja, det är oktobermitt och klassisk depressionssäsong. Tror ändå inte det är så farligt, jag är nog mer kvardröjande trött efter sällskapsliv både i fredags och i måndags. Jag säger när folk frågar att jag numera begränsar mig och säger ifrån när jag inte orkar, men det är inte helt med sanningen överensstämmande. Situationen präglas snarare fortfarande av en avsevärd dos önsketänkande. Till slut är jag totalt utmattad och allmänt uppjagad, har svårt att hålla käften och svårt att lägga mig på kvällen. Tog både ett par stesolid och en sömntablett under helgen, vilket jag ändå på ett bakvänt sätt får gratulera mig själv till, det sitter ju långt inne.

Samtalet med Syster M2 igår var ändå guld. Vi betade av ytterligare en suicidsituation och lite annat skräp. Jag hade printat ut ett par spår av det förflutna, ett par gamla blogginlägg, och hon tog emot det på ett bra sätt. En tripp till vampyrcentralen ingick i förmiddagens aktiviteter, mycket trött efter det men det dök upp lite folk som ville prata om saker, det uppkopplade samhället, ja...

Sovit längre än vanligt, fastnade sedan igen idag i gamla blogginlägg och upplevelsen av att mycket varit betydligt jobbigare än jag än minns det som, jag vet ju dessutom att en del av det värsta inte ens finns nedskrivet, och det finns säkert tusen psykologiska teorier om varför jag inte borde ägna mig åt djupdykning i gamla soptippar, men jag blir inte av med min hunger, jag vill ha min själ, hela min själ, även de skärvor som är trasiga och odugliga. Kanske särskilt dem. Att visa upp sina ljusa fluffiga kanin-sidor som alla vill klappa är en sak, till synes enkelt men man äger dem aldrig, inte på riktigt, omvärldens giriga händer tar utan att fråga. Jag kan vara en ganska begåvad kanin emellanåt, och bekräftelsen kan tillfälligt bedöva, men det enda man någonsin vet på riktigt är ens eget är det som ingen annan vill ha.

Men jag har tänkt alldeles mer än nog för idag så nu ska jag bara skölja hjärnan med musik och äta pizza.

4 kommentarer:

 1. Var hos min konstnärliga vän för ett tag sedan vi kolla på en massa bilder som han ritat när han mådde som sämst. Ha sa till mig att han hade inte en aning om att han mådde så dåligt när han kolla på sina alster igen. kan tänka mig att det är samma känsla för dig då du läser och blir påmind om det du upplevde då.

  Hoppas musiken och pizzan föll dig väl i smaken :-)

  Sv; Det där programmet hade nog kunnat passa om det inte varit så att jag skulle konkurera med andra brudar......hihihi

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. På ett sätt är det nog skönt att ens hjärna censurerar det förflutna lite så att man inte ständigt går omkring i träsket.

   Pizzan var god men idag ska det bli någon form av "riktig mat" :)

   Jag tror du hade sopat banan med brudarna ;)

   Kram!

   Radera
 2. Åh,vad jag tyckte om meningen,jag vill ha hela min själ,även de skärvor som är trasiga och oduglig.Och det du skriver runt det.
  Jag blir verkligen glad för din skull att samtalen med syster M2 känns så givande,hjälper dig på ett positivt sätt att sortera och bearbeta.
  Stor kram från mig och Zacke <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska ha allt tillbaka. Allt.

   Rätt tid, rätt plats, rätt person kanske. Det känns inte ens särskilt stressande att det bara är en kortvarig kontakt, fram till jul. Vi kan ändå aldrig lösa allt, så det blir det som är mest relevant just nu.

   Stor kram till er båda, och tack till Zacke för att han ser efter matte ♥

   Radera