onsdag 20 januari 2010

Plånboksjympa

Har lufsat runt i mina egna hjulspår ett par dagar och mått bra. Fick nya glasögonen igår, väldigt trevligt att se skarpt. Jag hatar vintern men det tillhör ju liksom standardrepertoaren, inget att hetsa upp sig över.

En av mina hemliga laster upphöjdes till trend(?) imorse då Jessika Gedin i SVT:s morgonsoffa bekände att när hon behöver stressa av så tittar hon på TV8:s "En plats i solen" och "En plats på landet". Det är underbart hjärndöda program där personer i rätt makligt tempo tittar på hus. Sen bestämmer de sig för ett som de kanske skulle vilja köpa. Eller inte. Jag är jävligt ointresserad av hus, har aldrig haft något och kommer aldrig att skaffa något. Kanske just därför blir det som någon sorts zen-meditation.

Praktiserar att gå på långa shoppingrundor utan att shoppa mer än någon enstaka smågrej. Nyttigt nyttigt. Det är inte så utpräglat svårt dock när man inte är hypoman. Dagens inköp landade på 40 kr för ett läppglans, det kan jag leva med. Har en kreditskuld från när behovet upplevdes som större än plånboken som jag pytsar in lite på då och då, annars känns det lugnt den här månaden nu när jag inte planerat att resa någonstans. Trots att jag har rätt låg ersättning från FK (och dessutom en tröstshoppande läggning) och Mannen har ett lågstatusjobb (får man säga så? det är ett jävligt viktigt jobb, bara inte så fiiiiint) så klarar vi oss. Kan inte beskriva hur skönt det är. Har varit med om att leva på luft så för mig är det här extremt lyxigt, att bara köpa det bröd man vill ha och inte det billigaste. Sen blir vi snart fattigpensionärer och får leva på kattmat (allvarligt).

Mitt i min stillsamt nöjda dag slog mig plötsligt, från var vet jag inte, insikten om att jag aldrig kommer att få en utbildning (A. nuvarande bristande mental förmåga  B. även om A inte fanns, inga mer pengar från CSN). Jag sörjer det mer än något annat i livet, det är ett ont som inte för något gott med sig. Känner mig lite mer dämpad ikväll men jag får väl diska eller nåt.

6 kommentarer:

 1. Mina favoritprogram är just "En plats i solen", "En plats på landet", "Far away from home". De tre programmen har samma nytta som 2 Oxascand för mig. Total avkoppling. Yes, I like it!!!
  Är IMPONERAD över dina plånboksövningar som inte har resulterat i större förlust än 40 kr! Go girl!!!
  Synd att du inte bor här där jag bor - så kunde vi fönstershoppa tillsammans...!! Sleep tight!

  SvaraRadera
 2. Haha, en till som kollar på dessa program! :)
  Tack, jag ska försöka vara lite ansvarsfull ett tag (så länge jag är i ett läge med någon grad av impulskontroll, det vet man ju inte hur länge det varar...) Fönstershoppa på distans är ju tyvärr svårt... ja det är synd att vi inte bor närmare.
  Sov gott själv!

  SvaraRadera
 3. Jag tränar på att låta bli shoppa genom att inte ens orka ta mig till affärerna.;o)

  Jag har nog aldrig varit så fattig som, dock är jag nöjd om det går runt, och det är väl precis just nu sen jag fick sjukersättning.

  Jag har mina knep för att låta bli att handla tex. kläder. Jag går dit och kollar på kläderna jag vill köpa så många gånger så jag tröttnar på dem.;o)
  Knäppt eller hur?

  Kramisar

  SvaraRadera
 4. Låter som ett väldigt smart knep tycker jag. ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag vill bara säga som tröst att jag har en utbildning som jag inte har någon nytta av just nu, det är lite min sorg.

  Så det där att ont för något gott med sig, vem har kommit på det?
  Kanske kommer svaret när man gammal och klok.;o)

  Du har något att hämta hos mig.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Haha, gammal nog är man så man får väl jobba på den där klokheten...

  SvaraRadera