måndag 18 januari 2010

Självömkansfrosseri

Vill inte höra, inte ta in mer av "du behöver förändras"-evangeliet. Vare sig det kommer från de välvilliga, vänner, terapeuten, eller de hatiska rösterna på Expressens kommentarssidor. Men självklart tar jag åt mig, sån är jag ju, tar åt mig, det borde jag förändra eller hur?

Tro inte att jag inte vet. Jag borde intressera mig för några strukturerade och konstruktiva och ansvarsfulla aktiviteter. Ägna mig åt något kreativt. Sätta upp mål för framtiden och fundera ut något att någon gång jobba med. Jag borde strama åt ekonomin och sluta slösa så förbannat. Jag borde använda mitt intellekt till att hantera mina känslomässiga demoner. Jag borde sluta grubbla och börja gymma. Ja, och så borde jag banta. Och vara flitigare med anti-rynk-cremen. Och sluta använda ordet "borde". nu är det dags för primalskrik, små vänner

Det har alltid varit något fel på mig. Kommer det alltid att vara fel på mig? Antagligen, så länge jag tar åt mig. Världen äter upp den som tar åt sig. Jag vill bli psykopat när jag blir stor.

6 kommentarer:

 1. Det är alltid fel på mig också. Eftersom jag säger det. Så blir det så.

  SvaraRadera
 2. Nä nu blir jag rädd.;o)
  Du skriver just det jag tänkt den seanste tiden, både om psykopat och självömkansfrosseri.

  Jag har ägnat mig åt det några dagar, även om jag fått skuldkänslor. Jag är så trött på att försöka vara perfekt, strukturerad och effektiv.

  Jag har min egen kaosaktiga struktur som kanske egentligen är ganska pedantisk.
  Tänk om man bara kunde vara som man är och sluta älta om att alltid bli bättre.

  Jag har börjat tänka på det nu.
  Tror det är läge för ett långt mejl för orden bara sprutar ut.;o)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Miriam - det som gör det komplicerat för mig är att andra direkt eller indirekt också tycker och har tyckt att det är fel på mig. Jag kan inte bara skita i vad andra människor tycker... då går det ju inte att ha några relationer till andra. Suck.

  SvaraRadera
 4. Bloggullet - jag hoppas att jag en dag lär mig att inte ta åt mig så mycket av förändringshetsen, men man kan inte sluta bry sig helt, en fin balans är det.

  Långa mejl är fina grejer det! :)

  SvaraRadera
 5. Du är söt och fin, och hemskt bra på att skriva!
  /anonym kvinna

  SvaraRadera
 6. Åh tack anonym, det värmer.

  SvaraRadera