söndag 24 januari 2010

Fågeldansen

Utan fotfäste känner jag mig. Kan inte avgöra om jag är glad eller deprimerad, konturerna är alldeles för dimmiga. Tror det är både och. Mannen gör mig glad, på riktigt, ständigt. Prylar gör mig glad, mina nya glasögon, de fina (och svindlande dyra) stövlarna Mannen köpte till mig. Att måla naglarna. Yta.

Min avvisande attityd gentemot mina vänner gör mig inte så glad. Det spelar ingen roll att Psyko H mer eller mindre applåderar att jag sätter gränser, jag tycker att han har fel och jag är En Dålig Person. De påbörjade men aldrig avslutade böckerna omgärdar sängen som en hinna av dåligt samvete. Och förstås den vanliga svarta fläcken: min brist på ambitioner, att jag inte gör något spännande av mitt liv. Dödssynd nr 1: att vara tråkig.

Idag tror jag att jag ska gå till stadens ankdamm. Enligt lokaltidningen flockas traktens alla gräsänder där nu när den stora ån är igenfrusen. Jag fågelskådade igår också, ett gäng rödvingetrastar, sidensvansar, grönfinkar och en rödhake. Så kul kan man ha det på en söndag.

Jo men jag blir faktiskt glad av många av de små detaljerna i livet. Det är mer i det stora hela som jag känner mig som något som skrapats upp från botten av en dyig insjö.

4 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen tråkigt när man ha tråkigt. Det blir liksom lite svårare att hitta på något då.

  SvaraRadera
 2. Du har så många dödssynder i ditt liv tycker jag, och alltid verkar du ta på dig att bära det tyngsta oket?

  Jag är inte så jättemycket bättre iofs. Jag skrev precis g på en tenta istället för vg. Trots att jag får vg på kursen så tar jag på mig att bära ett supertungt ok; Vilken dålig människa jag är ju som inte högpresterar alltid. Usch och fy, att såna människor som jag får existera, eller hur? ;) Vilken tur att jag inte dessutom bär på oket att vara tråkig. Så länge man läser rättspsykologi så är det ju faktiskt helt omöjligt att bära på ett sånt ok, eller vad säger du?... :D

  SvaraRadera
 3. Ylva - och så blir man sämre på att hitta på saker när man känner sig tråkig från början...

  SvaraRadera
 4. Rebecca - rättspsykologi ja, där sitter du med ett säkert kort på hand! :)

  SvaraRadera