lördag 30 januari 2010

Besökstid

För en eller två veckor sedan hade vi oväntat besök, en liten gärdsmyg tog sig in genom sovrumsfönstret som brukar stå lite på glänt eftersom jag sover bäst svalt. Den flaxade vildsint runt i lägenheten, tills Mannen lyckades greppa den och sätta ut den. En stund satt den bara, verkade helt chockad, men till slut flög den iväg.

Så idag när vi satt uppkrupna i soffan skymtade plötsligt något mörkt förbi under soffbordet och det hördes ett lätt prassel. Return of the gärdsmyg! för jag har svårt att tro att det var en annan gärdsmyg, så gott om dem har vi inte. Den verkade inte lika panikig denna gång och när jag öppnade balkongdörren på vid gavel så hittade den snabbt ut.

Man undrar vad den skulle in och göra. Kanske letade den efter värme? Hoppas den klarar vintern!

Idag är jag inte ensam hemma och känner mig tryggare och mer distraherad. Har inte stor lust att göra något men försöker hålla mig igång, det lär ju vara bra. Kanske är jag lite för dämpad, minskar på Risperdalen idag, fast det är väl mer en skenmanöver för mest handlar det nog om tiden på året, och där finns ju inte mycket att göra annat än att härda ut.

2 kommentarer:

  1. Ett fint litet besök alltså. :D
    Hur många mg Risperidal tar du nu? Jag har bara 1 mg.

    SvaraRadera
  2. Ylva - ja, det känns lite häftigt att se en sån liten fågel på nära håll, fast jag hoppas den hittar ett bättre ställe att hålla till på därute.

    Jag har tagit 3 mg Risperdal nu ett tag, fast jag sänkte till 2 mg idag och tänkte kanske testa med 1 mg, det är bara en ren chansning att det skulle göra mig lite mer uppåt, får väl se...

    SvaraRadera