onsdag 18 februari 2009

Krock

Jag har varit i liknande situationer förr, men de förbryllar mig alltid. Slängde ur mig en kommentar i någons blogg. En annan läsare bad mig mejla honom, vilket jag gjorde under mitt riktiga namn eftersom omständigheterna verkade ok för det. Han blev tydligen jätteglad, "oj det är ju du, wow, jag har läst din hemsida massor massor av gånger, du är ju verkligen kunnig på området, får jag säga till den och den att jag har mejlat med dig?"

Det blir så konstigt för mig att bli behandlad som någon sorts auktoritet. Roligt på ett sätt men ändå lite creepy. Undrar alltid om de skulle bli lika glada om de visste vilket psykfall jag är. Framför allt minns jag en gång när jag fick ett översvallande tackmejl för mina goda råd från en psyköverläkare, samtidigt som jag knappt hunnit bli utskriven från min senaste psykrunda och fick ECT. Min stackars hjärna har svårt att få ihop dubbla världsbilder.

8 kommentarer:

 1. Visst är det förunderligt det där med våra olika alteregon? :-)

  Ibland är man en våt fläck, ibland världsmästare på ett eller annat. Inte konstigt att man blir konfys. Inte konstigt alls.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag lite nyfiken på vad det handlade om? Är du någon annan också?;0)
  Själv anser jag inte att det är någon motsättning att vara psykfall, och kompentent, kunnig och intelligent. Nu blir jag stolt över att känna dig när du har så mycket kunskap.

  Jag förstår exakt vad du menar med krockar. Som när jag tex. är som ett UFO på en arbetsträning när jag förut hade ett jobb med högt ansvar.;0) Man blir helt förvirrad över att behandlas som olika personer hela tiden.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Kimmi - jag är dessutom egentligen mest sån att jag vill vara öppen om allt till alla, så det skaver i mig att separera in saker i fack. Men vi får väl kalla oss själva mångfacetterade, det är ett snyggt ord tycker jag. :)

  Bloggullet - haha, förvänta dig nu inte alltför mycket, det gäller något rätt obetydligt och nördigt. Kan inte säga mer här (är du verkligen nyfiken får du maila stellariamedia@gmail.com )

  Jo egentligen är det rätt lustigt, en gång i tiden har jag pluggat medicin, nu får jag fråga tre gånger innan jag fattar vilken sida av papperet som ska ligga uppåt i skrivaren...

  Men du har absolut rätt i att det finns massor av psykfall som är smarta, kompetenta och dessutom bra medmänniskor. Så uppfattar jag dig.

  Kram alla!

  SvaraRadera
 4. är så klok så det finns inte ord för det. Du har så rätt i att de andra dagarna också räknas då jag inte är självdestruktiv. Har aldrig riktigt tänkt så så DÄR fick jag i alla fall en liten aha-upplevelse :)
  Just nu tror jag att allting påverkar varandra, magen, magkatarr, det psykiska osv. Och när det blir så här så kan jag inte låta bli att oroa mig för att jag ska vara allvarligt sjuk (fysiskt) och då blir allting också bara jobbigare. Önskar att det kunde finnas en ände på denna onda cirkel. Tror du att man kan göra som man gör med såna där runda armband som brukar vara som ståltråd? Det ser ut som att dom skulle vara hela, utan öppning, men vickar man lite på dom så ser man att det finns en öppning. Tror du det funkar att göra likadant med onda cirklar?? :) Får testa på något sätt men vet inte hur.
  Kanske kan se någon öppning hos A på fredag, bara försöka få bort oron för oftast så blir jag orolig när jag sitter själv hemma och funderar. men så fort jag pratar med någon positiv människa som säger "Det är troligtvis "bara" din vanliga IBS elelr magsjuka" ja då känns det mycket bättre.
  Lägger mitt hopp hos A på fredag så får vi se vart det bär :) Och förhoppningsvis så mår jag bättre psykiskt när det fysiska blir bättre.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag känner inte igen namnet på mailadressen. Jag mailar kanske när jag tar mod till mig.;0)
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Bloggullet - jag har en annan mailadress också med mitt riktiga namn men jag är inte bekväm med att lägga ut den här... vill kunna styra vem som får den. Hoppas höra av dig. :)

  SvaraRadera
 7. läser..

  lämnar en STOR varm kram.

  SvaraRadera
 8. Tack LaLuna :) STOR kram på dig!

  SvaraRadera