lördag 7 februari 2009

Jubileumsmedalj

Idag är det party!!

Till mig -->
Det är ett år sedan jag senast skadade mig, hade självmordsplaner och blev inlagd. Längsta tiden "i frihet" på ca tio år.

Förhoppningsvis kommer det en dag att ha sjunkit undan så mycket att det slutar spela roll. Än så länge är det så färskt i minnet att jag behöver mäta ut det i siffror, "så här långt är avståndet från avgrunden".

Fortfarande händer det någon gång ibland, när jag är på den delen av sjukhuset, att jag tar utgången vid psykavdelningens dörr bara för att känna att jag får gå förbi och inte ska dit in.

Läste i hotellets gratisexemplar av DN en artikel om en kvinnas erfarenheter i en kristen sekt som bl.a. pysslar med demonutdrivning. Hon hamnade på psyk i min stad (detta är inte skvaller, det stod i en annan tidningsartikel), men jag gissar att hon var på den andra avdelningen och inte på min, jag har åtminstone inget minne av henne. Fast jag har å andra sidan ingen jättekoll på medpatienterna när jag är inlagd. Bara en vag parallell till min egen historia men det kryper i mig av igenkännande och medkänsla. Jag hoppas hon får må bättre nu.

Nä, tillbaka till mitt party nu. Framtidsnojjor har jag gott om, men tänk om någon hade sagt för ett år sen att jag skulle kunna leva ett år utan knivar och snaror och elchocker och att stirra in i landstingets väggar - hade jag alls trott det? Ändå blev det så, i verkligheten. Jag är så jävla nöjd!

9 kommentarer:

 1. Ja det är det som gör att jag gör om det om och om igen, när man ser att människor blir berörda, när man får höra efteråt att det var så bra, när folk till och med kommenterar det två år efteråt och vill ha mig som föreläsare igen. Då känner man sig uppskattad :)
  Vad duktig du är som inte skurit dig eller varit inlagd på ett år. GO GIRL :)
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Grattis på 1-årsdagen och är det månne Le Duchess som inspirerat till valet av dryck för att celbrera milstolpen? :-D

  SvaraRadera
 3. Maria - tack snälla du för uppmuntra. :)

  Kimmi - självklart, jag ser Le Duchess som en utmärkt förebild. :D

  SvaraRadera
 4. Jätte Grattis, det är fantastiskt bra gjort!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du är jättenöjd med dig själv, det har du all orsak att vara. Det är ju fantastiskt att du har fått ett års distans till det. Grattis, ett sånt mysigt bord du dukat upp. Är det någon speciell sten du har där, kanske en gåva du gett dig själv?
  Jag vet, jag är nyfiken.;0)
  Många varma kramar

  SvaraRadera
 6. Tack kära Huldran. :)

  Och tack Bloggullet. :) Nyfiken får man gärna vara. Stenen är egentligen ett internt skämt mellan mig och Mannen. Jag älskar ju blommor och skumpa, och stenen är en liten påminnelse om att han gärna får uppvakta med sånt ibland. Där står "kärlekens blommor ska vattnas med vin" Som synes på bilden så funkar det utmärkt. ;) (fast om ingen annan köper blommor&bubbel till mig gör jag det själv, det går bra det med :))

  Ikväll blir det gravad lax samt hallon- och björnbärspaj. Stackars mig.

  SvaraRadera
 7. GRATTIS!!! Vilken prestation du gjort. Heja dig.
  Och jag mår mycket bättre också:-)

  KRAM

  SvaraRadera
 8. Grattis!
  En läkare sa till mej att om man får vila sej ett år, om hjärnan får vara ifred ett år utan allvarligare bryt, då ökar chansen att inte behöva insjukna igen med fem gånger! Även framåt i tiden läker hjärnan ju längre perioder man varit frisk, och kan skydda sej från återinsjuknande. Hoppas du får fortsätta må bra och njut av skumpan!

  SvaraRadera
 9. LaLuna - tack. Så skönt att du mår bättre!

  Dagsspan - det var verkligen inspirerande att höra. :)

  SvaraRadera