måndag 6 januari 2014

Ekonomiskt

Den här debattartikeln av en psykiater tycker jag var lite intressant. När jag har ojat mig över bristen på kontinuitet i vården har det aldrig slagit mig att den kanske var en avsiktlig strategi.

http://www.sjukhuslakaren.se/2013/12/09/ekonomens-besked-fick-mig-att-hapna/

Jag fortsätter gå på sparlåga. Försöker ändå göra något nyttigt varje dag, idag blir det lite tvätt och disk och slänga skräp. Men i övrigt nyttjar jag sängen och tv:n liberalt. Vet inte varför världen känns lite påträngande jobbig. Måste dock kliva upp tidigt imorgon och ta mig till vampyrcentralen. Sedan kommer en kompis hit på fika, blir gissningsvis mest snack om relationer, ett oändligt ämne verkar det som.

Har en del luddig ångest i kroppen så fort jag känner efter, så jag dränker mig i konstiga serier och dokusåpor. Min kreativitet är noll så andra får fylla tomrummet.

10 kommentarer:

 1. Jag har aldrig hört om vård som medvetet gör så. Men det är förbannat synd att jag inte orkar bli upprörd, eller ens speciellt förvånad. Ekonomi styr allt.

  Hur fungerar Seroquel för dig? Det är ju många som upplever att de faktiskt blir sänka av den.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billigast kanske vore att helt slopa patienter i vårdkedjan...

   När det gäller Seroquel vet jag inte säkert, Det känns inte idealiskt, men jag är mer "låg-normal" än riktigt deprimerad. Kan fungera och har inga knäppa tankar (självskada, datumfixering o.s.v.) Det är bara inte så kul. Men nu måste jag först reda ut om sköldkörtelvärdena fortfarande är fel.

   Kram!

   Radera
 2. Intressant artikel! Jag gillar ju att gå till samma läkare eftersom man slipper en massa onödiga frågande som den andre redan vet svaret på...men jag har också råkar ut för att min läkare inte varit där och att jag då fått en annan som förstått problem med en gång och ställt rätt diagnos. Men .....risken kan ju lika väl vara att man råkar på ett antal läkare som inte fattar någon ting som de gånger jag sökte för min skadade axel, fjärde läkaren på tre veckor hade lite mera koll.
  Förmiddagen bjöd på vårkänsla medan eftermiddagen gav regn och grådis!
  Det sägs att nu kommer kylan.....så värmefilten har plockats fram :-)

  Hoppas du haft en bra dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att det ibland kan vara nyttigt med ett nytt fräscht perspektiv. Kan dock bli för mycket av det goda. Under mina femton år inom psykvården har jag träffat uppskattningsvis femtio olika läkare (av vitt skild kvalitet). Eftersom det gäller psyk så vill de ofta att man ska dra sitt livs historia. Det är jag aningen trött på...

   Fortfarande milt och gråmulet, men det har jag inget emot. Tycker om att inte frysa! Men det blir säkert lite vinter i år också.

   Kram!

   Radera
 3. Ja det kunde man ju räkna ut.....eller inte...... att det var en dold agenda för att byta ut personal - så patienterna inte utvecklar några relationer till vårdgivaren...... Har personligen bytt kontaktperson många gånger och läkare ett par......
  Allt man gör som inte är noll är positivt när man är down tycker jag.....man får positivitetsboosta sig själv lite :)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just när det gäller psyk spelar det stor roll tycker jag om man connectar eller inte. En del läkare jag bara träffat någon enstaka gång har kommit med jättekonstiga råd och diagnoser. Ska man våga söka hjälp när man mår riktigt dåligt så måste det finnas någon grund där innan.

   Du har rätt, allt på rätt sida om noll är bra! :)

   Kram!

   Radera
 4. Hoppas att sparlågan räcker och att du mår bättre snart. <3

  Eller hur, min lilla nin <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är inte alltför illa.
   Kram <3

   Radera
 5. Hoppas att du blir piggare snart och mår bättre. Kram

  SvaraRadera